Koláč se dopekl. Android 9 Pie je oficiální a dostupný pro Pixely a Essential Phone

54
Koláč se dopekl. Android 9 Pie je oficiální a dostupný pro Pixely a Essential Phone
  • Nová verze operačního systému Android zná konečně svůj název
  • Android 9.0 Google pojmenoval opět po něčem sladkém, tentokrát po koláči (anglicky Pie)
  • Aktualizace se nejdříve dostane na referenční smartphony Pixel a Essential Phone

Google nám oficiálně servíruje novou verzi operačního systému Android s číselným označením 9.0 a názvem Pie. Nové verze jsme se dočkali s předstihem, původně byl vyhlížen termín 20. srpna.

Android 9.0 Pie

Aktualizace míří pochopitelně na Pixel, Pixel XL, Pixel 2 a Pixel 2 XL. Dobrou zprávu si Google přichystal i pro majitele Essential Phonu, i ten totiž obdrží aktualizaci ihned.

Android 9.0 Pie je tu!

Do konce roku se dočkají i uživatelé smartphonů, které byly zařazeny do beta programu a samozřejmě i zbylé smartphone z rodiny Android One. Novinky Androidu 9 Pie jsme si již podrobně představili.

V krátkosti můžeme shrnout, že Android Pie přináší inovované ovládání pomocí gest, nástroje na sledování využívání konkrétních aplikací a větší slovo dostane i umělá inteligence. Kompletní shrnutí můžete najít i na oficiálních stránkách, kde si Google připravil prezentaci.

Diskuze ke článku
Jakub
Jakub
Teda sice jsem u androidu asi jen rok. Ale vcelku chápu, že tahle aktualizace se týká hlavně zařízení android one. Ostatní výrobci to mají jako bod, na čem postavit své vlastní novinky v systému. Na tohle dříve trpěl WP. Hardware musel čekat na systém, až byla dovolena implementace. Takhle si to řídí sami výrobci, aspoň tu malou rozmanitost vítám. Ono čistý android mi přijde trochu jako modla, stále se inspiruje u ostatních nadstaveb a dnešními trendy a pak pár svých nápadů. Hlavní je, že se z androidu už celkově stal rychlý a zbytečně nepřeplácaný systém.
viktor
Prostředí mobilů Samsung je po stránce argonomie ovládání a možností vždy před tzv. "čistým" systémem, takže termín aktualizace základního systému je irelevantní. Osobně neaktualizuji záměrně.
Carda
Na můj už tohle dávno nebude furt si užívám 4.4.2 kitkat :-D
Honza
No fajn. To je paráda, ne ?
A ještě větší paráda u Samsungu, až ho ti, co si ho opět koupili a dali mu důvěru tuhle aktualizaci dostanou za rok nejdříve, za dva roky pravděpodobně. Jen ať na vlastní kůži zakusí aroganci téhle předražené korejské kompany, co kašle na lidi. Ťamťung. Sejdeme za 2 roky na koláči.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze