Tablety žijí, Samsung představil pohledný a slušně vybavený Galaxy Tab S4

14
Tablety žijí, Samsung představil pohledný a slušně vybavený Galaxy Tab S4
  • V rámci on-line prezentace Samsung představil zcela nový tablet řady Galaxy
  • Galaxy Tab S4 se zařadí mezi ty nejvybavenější, výkon obstará Snapdragon 835 a nechybí skener oční duhovky
  • O kvalitní zvuk se má postarat spolupráce s AKG, zamrzí však absence čtečky otisků prstů

Na dnešní on-line konferenci představil Samsung nový produkt Galaxy, konkrétně tablet Galaxy Tab S4, který se chce zařadit mezi ty nejvybavenější. Stejně jako Apple či Huawei, i Samsung věří, že tablety nejsou mrtvé a mezi zákazníky jsou stále žádané. Novinka od Samsungu by tomu měla pomoci.

Informace o novém tabletu od Samsungu unikaly již posledních několik měsíců. Nyní se potvrzuje většina informací, které jsme za dobu úniků načerpali. Novinka od Samsungu má mnohem tenčí rámečky než původní generace. Bohužel ale z přední strany zmizelo tlačítko, ve kterém se standardně nacházela čtečka otisků prstů. Samsung nově čtečku nahrazuje biometrií, tedy rozpoznáním duhovky a obličeje. Obě tyto metody bude tablet kombinovat v závislosti na okolních podmínkách, aby bylo odemknutí vždy velmi svižné.

Samsung Galaxy Tab S4

Když už jsme zmínili tenké rámečky displeje, zastavíme se u samotného Super AMOLED zobrazovače. Ten má úhlopříčku 10,5 palce, poměr stran 16:10 a rozlišení 2 560 × 1 600 pixelů. Zařízení tak bude patřit ke středně velkým tabletům, částečně by mohl konkurovat i menšímu iPadu Pro.

A co uvnitř? Galaxy Tab S4 je osazen osmijádrovým Snapdragonem 835, kterému sekunduje 64GB úložiště a 4 GB RAM. Existovat bude rovněž varianta s 256 GB, chybět nebude ani slot pro paměťové karty microSDXC o velikosti až 400 GB. Na poměry tabletů jde o slušnou nabídku, Galaxy Tab S4 se bezesporu zařadí ve své kategorii mezi nejvýkonnější přístroje.

Galaxy Tab S4

Novinka je skvěle uzpůsobena i pro práci. Díky HDMI kabelu (přes redukci) lze tablet propojit s monitorem a bez nutnosti vlastnit DeX se z tabletu stane výpočetní jednotka. Prostředí se tedy zvětší a uzpůsobí tak, jak to známe u smartphonů Galaxy, avšak bez nutnosti dokupovat speciální příslušenství. K dokoupení naopak bude speciální pouzdro s klávesnicí, které efektivitu práce ještě více vylepší, navíc umožní vložit i pero S Pen. Pokud tablet nebudete chtít připojovat k monitoru, i samotné prostředí Androidu je přizpůsobeno pro deskotopový zážitek. V prostředí fungují zkratky známé z notebooků, stejně tak lze pracovat s více okny najednou. Pomůže vám i vestavěný asistent Bixby a na přítlak citlivé pero S Pen, které se však nebude dát vložit do těla tabletu. Alespoň se nachází přímo v balení.

Co se týče fotoaparátů, primárnímu s rozlišením 13 Mpx a světelností f/1.9 sekunduje přisvětlovací LED dioda a přední kamera pro videohovory má 8 Mpx. Z další výbavy můžeme zmínit Bluetooth 5.0 a na trh se dostane i varianta s LTE. Audiofily zase potěší spolupráce s AKG a celkem čtveřice reproduktorů.

Baterie nabídne velkorysou kapacitu 7 300 mAh, Samsung slibuje, že by se měla postarat až o 16 hodin přehrávání videa. Samotné dobití by mělo zabrat asi 200 minut. Tablet bude k dispozici v černé a světle šedé barevné variantě, na tuzemském trhu od konce srpna. Varianta s LTE vyjde na 19,5 tisíce korun, verze s Wi-Fi bude poté o 1 500 Kč levnější.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab S4 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce249,3 × 164,3 × 7,1 mm, 483 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 10,5" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,9 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor7 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2018, 19 499 Kč
Diskuze ke článku
askar
Kompletní specifikace - xenonový blesk? o nevím na videu jsem ho neviděl :-D
Michal
Zbytečnost,mám starý Sony z2 úplně mi stačí
Porydge
Až se tohle začne prodávat, tak ten procesor bude dva roky starej. Opravdu bylo tak těžké tam dát 845? Už teď se objevujou zprávy o zařízeních s 855. Nemluvě o ceně... Víc jak deset litrů za tohle je neúměrně hodně.
Dva roky starý procesor a jen 4 GB paměti. Samsung je vtipálek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze