Google Mapy budou nově barevnější a „srozumitelnější“

Google Mapy budou nově barevnější a „srozumitelnější“
Fotografie: Google
  • Nový vizuál map umožňuje snadnější pochopení zobrazovaného terénu
  • Novinkou jsou také detailnější mapy měst

Google dnes oznámil vcelku zásadní, ačkoliv na první pohled nenápadnou, aktualizaci Google Map. Mapy od Googlu, které byly spuštěny před 15 lety, pokrývají opravdu rozsáhlou část naší planety, a to včetně interiérů budov, jako například pražské Národní muzeum. V čem jsou tedy oblíbené Google Mapy nové?


Vývojáři se tentokrát zaměřili na nový vizuál map, který údajně usnadní pochopit zobrazený terén. Mapy tak mají být díky novému algoritmu, který je „obarvuje“, více „srozumitelné“ pro uživatele, zároveň však budou i líbivější. Nově tak můžete snadno rozpoznat, kdy se jedná o pláž, poušť, jezero, les atp. Na mapách jsou dokonce nově vyznačeny i zasněžené pahorky hor.

Další novinkou, pokud brouzdáte spíše městy než přírodou, mají být detailnější mapy měst. Na ulici tak nově uvidíte detailně vyobrazené chodníky, přechody a další prvky důležité například pro vozíčkáře nebo rodiče s kočárky. Tato vylepšená mapa bude nejprve dostupná pro Londýn, New York a San Francisco s plánem expanze do dalších měst.

Novinka v podobě přesnějších map (s výjimkou výše zmíněných detailně vyobrazených prvků v městech) je dostupná ve všech 220 zemích a teritoriích, kde jsou Google Mapy podporovány.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze