Google Lens se stane součástí aplikace Fotoaparát a získá nové schopnosti

Google Lens se stane součástí aplikace Fotoaparát a získá nové schopnosti
Fotografie: google.com
  • Nadstavbu Google Lens jsme poprvé spatřili minulý rok v rámci představení Pixelů 2
  • Postupně se tato novinka rozšířila i mezi další Androidy a dokonce i na iOS
  • Nově se Google Lens stane součástí aplikace Fotoaparát

S Google Lens jsme se poprvé setkali na loňské konferenci Google I u příležitosti představení nových Pixelů od Googlu. Funkce byla součástí Google Asistenta i Fotek Google. Zatímco v aplikaci Google Asistent dokázala funkce Google Lens automaticky rozpoznat objekty či budovy, ve Fotkách zvládla zpětně hodnotit objekty a následně například i plemena psů. Vše v rámci strojového učení, na kterém Google již pár let pracuje.

Google nezapomněl na Google Lens ani letošní rok, funkce se nově stane součástí aplikace Fotoaparát pro co nejjednodušší použití. Ihned po namíření hledáčku na daný objekt se může (ale samozřejmě nemusí) objevit doprovodné informace o daném objektu, respektive krátký medailonek. Tímto krokem se tak Google srovnal například se Samsungem a jeho asistentem Bixby, podobné funkce nabízí i nejvyšší modely ThinQ od LG.

Google Lens

Samotná funkce Google Lens pracuje v rámci aplikací Fotky Google a Google Asistent již nějakou dobu i na konkurenčních výrobcích, tedy nejen v Pixelech, stejně tak i integrace do aplikace Fotoaparát se dotkne vícero výrobců. Konkrétně se mohou těšit majitelé vybraných telefonů Nokia, LG, Lenovo (Moto), Sony, TCL, Xiaomi OnePlus, ASUS a pár dalších.

Mimo prolnutí funkce do další aplikace jsme se dočkali také pár novinek. Google Lens nově umožní kopírovat text přímo z reálného náhledu, tedy například z jídelního lístku, nebo ze štítku modemu. Snadno si budete moci zkopírovat také recept z časopisu nebo krátký úryvek. Zajímavá je i funkce „stylová shoda“. Pokud vás zaujme například košile/halenka nebo třeba elegantní lampa v restauraci, stačí namířit fotoaparát a Google se postará o relevantní výsledky. To vše v reálném čase bez nutnosti snímek reálně pořídit a uložit.

Všechny novinky se postupně objeví v následujících týdnech.

Zdroj: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze