Nahlédněte s námi do zákulisí letošního Google I/O

Nahlédněte s námi do zákulisí letošního Google I/O
  • Letos jsme se poprvé vydali přes oceán do San Francisca na vývojářskou konferenci Google I/O
  • Přinášíme naše zážitky ze zákulisí a průběhu této několikadenní akce
  • Dozvíte se, jak jsme na konferenci každý den dojížděli, kde jsme trávili většinu času či jakou zábavu si pro nás Google nachystal

Google I/O 2018

Každoroční vývojářská konference Google I/O je už za námi, ale přeci jen vám o ní máme ještě co povědět. Jak mnozí z vás mohou vědět, každý se na ní jen tak nedostane. Je určena především pro vývojáře a musíte být od Googlu pozváni. My jsme se ji letos poprvé účastnili, a proto jsme se rozhodli vám popsat, jak vůbec Google tuto obří několikadenní show organizuje a jak vše probíhalo.

Celá akce probíhá netradičně ve venkovních prostorech Shoreline Amphitheatru v San Franciscu. Google to má blízko z domovského Silicon Valley a stejně tak i řada účastníků, kteří sem jezdili každý den v hojných počtech na kolech. My jsme ale raději spoléhali s řadou dalších návštěvníků na carsharing prostřednictvím aplikací Lyft či Uber, případně na dopravu speciálními shuttle busy, které jezdily od vybraných hotelů k Shoreline Amphitheatru a zase zpět.

Když jsme následně na akci tedy dorazili, překvapilo nás, jak výborně má Google zvládnutou organizaci. Konference se totiž zúčastnilo více jak 7 tisíc lidí, ale i přesto probíhalo vše relativně rychle a bez zbytečných zmatků. Na velké přednášky měl dokonce Google připravený speciální systém rezervací, takže pokud jsme si naplánovali vše včas, tak jsme se dostali, kam jsme chtěli bez zbytečného čekání ve frontách.

Ty největší přednášky s vedoucími pracovníky Googlu probíhaly přímo v hlavních prostorech na pódiu amfiteátru, zatímco řada menších přednášek byla pořádána v osmi velkých klimatizovaných stanech. Všude kolem byla přitom navíc řada maličkých stánků, kde se dalo narazit na častokrát velmi zajímavé experimentální projekty a různé robotické hračky. Vzhledem, k na své poměry, unikátní venkovní povaze celé akce se však musel Google vypořádat s několika problémy.

Kupříkladu namísto rozdávání milionů plastových lahví s vodou, kterými by se postupně zamořilo celé okolí, jak to bývá na podobných veletrzích zvykem, Google rozdával jen lahve na vodu, které se daly kdykoli doplnit. Zároveň bylo slunečno, takže potřebovali nejen návštěvníci ze severní Evropy ochranu před silnými paprsky, čehož si byl Google vědom a rozdával všem opalovací krém. Spoustě Evropanů to ale stejně nepomohlo a zbarvili se hezky dočervena.

Zároveň se Google postaral také o zajímavý program mimo všechno to povídání o technologiích, který nás na konci dne hezky rozptýlil od sezení na přednáškách o umělé inteligenci, aplikacích či Androidu. Kupříkladu hned první večer jsme se dočkali volné zábavy s večeří hezky festivalově „na stojáka“ a druhý večer byl dokonce ve znamení pořádného koncertu se všemi světelnými efekty a kouřem.

Takové odreagování přišlo opravdu vhod, jelikož po celém dnu poslouchání o nových funkcích Androidu, Material Designu 2.0, strojovém učení a třeba i robotice si potřebuje člověk zkrátka pročistit hlavu. Na což v Googlu pár hlavounů očividně naštěstí pomyslelo, a dokázali tak udělat ze strohé vývojářské konference zábavný a neuvěřitelně dobře zorganizovaný festival, na který v technologickém světě opravdu jen tak nenarazíte.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze