Google Lens je konkurence pro Bixbyho. Pozná, na co míříte fotoaparátem

2
Google Lens je konkurence pro Bixbyho. Pozná, na co míříte fotoaparátem
Fotografie: google.com
  • Google Lens bude konkurovat funkci asistenta Bixby pro fotoaparát v Galaxy S8
  • Stačí namířit kameru na cokoliv chcete a Lens pozná, o co se jedná a nabídne kontextovou nabídku
  • Rovněž Google Fotky nyní automaticky upraví špatné večerní snímky, případně odstraní nechtěné objekty v popředí

Google začal svou konferenci I/O přednáškou na téma „strojového učení“ (Machine learning). Jedná se o jistou formu umělé inteligence, která se postupně sama učí a zlepšuje. Už nějakou dobu funguje strojové učení například v Google Fotkách, kde rozpoznává vaše fotky a dovoluje je vám vyhledávat podle slov, jako je „pes“, na základě čehož se ve fotkách najdou jen fotky se psy. Nyní Google přidává do Fotek a svého Asistenta navíc i novou technologii jménem Google Lens.

Bude se jednat v podstatě o funkci, která děla to samé jako Bixby v aplikaci fotoaparátu Samsungu Galaxy S8. Stačí namířit vaši kameru na cokoli a Lens automaticky vše rozezná. Může vám tak oznámit, na jakou květinu se díváte nebo jaké recenze má restaurace před vámi. Také stačí namířit fotoaparát na lístek a koncert, kterého se týká, se automaticky přidá do vašeho kalendáře. Stejně tak vás Lens automaticky přihlásí k Wi-Fi síti pomocí čárového kódu na routeru.

Zároveň s technologií Lens přibudou ve Fotkách funkce jako automatické vylepšení zrnitých nočních fotografií či odstranění překážek v popředí fotky, třeba když někoho fotíte, ale máte v cestě plot. Fotky pro vás nyní onen plot automaticky odstraní.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: events.google.com

Diskuze ke článku
Zuzka
Tohle bude paráda taky pro cestovatele. Osobně nemám moc dobrou orientaci, takže mi Google maps ve smartphonu hodně usnadnily život, tohle ho ještě vylepší. ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze