Google I/O už dnes: Android 4.1, Nexus tablet a další novinky

Už dnes startuje letošní ročník konference Google I/O 2012, nejdůležitější akce v roce týkající se amerického softwarového velikána Google. To, na jaké novinky se letos můžete těšit, prozradíme v dnešním článku. Chybět ale nemá například Android 4.1 Jelly Bean nebo nový Nexus tablet.

Na konferenci I/O Google již po několik let tradičně představuje své klíčové produkty pro daný rok. Letošní akce se uskuteční opět v kalifornském San Franciscu, a to ve dnech 27. až 29. června. Náplní jednotlivých dnů budou všemožné tiskové konference, více či méně odborné přednášky anebo různá neformální sezení. Už dnes v 18:30 se bude konat úvodní keynote, kde se nám určitě představí ty nejdůležitější novinky.

On-line přenos mobilenet.cz naleznete zde – Google představil Android 4.1 a Nexus 7 tablet - sledovali jsme on-line

Google

Jak jistě všichni víte, business Googlu se soustředí hlavně kolem vývoje softwaru. Očekávat tedy můžeme představení nových funkcionalit a verzí služeb v oblasti vyhledávání, webového prohlížeče Chrome, video portálu YouTube nebo sociální sítě Google+. My se ale jako portál zaměřený zejména na mobilní technologie budeme soustředit hlavně právě na novinky Googlu z této oblasti.

Fotografie z minulého ročníku konference Google I/O 2011

Android Jelly Bean přichází

Na co se tedy od Googlu my, mobilní fandové, v průběhu následujících tří dnů můžeme těšit? Podle již několikrát a z různých zdrojů uniklých informací by měl Google představit další verzi Androidu, nejpopulárnějšího operačního systému na světě. Další verze se bude velmi pravděpodobně jmenovat Android 4.1 Jelly Bean. O tom, co nová verze přinese, toho prozatím moc nevíme. Můžeme jen odhadovat. Očekávat se ale dají inovace z hlediska grafického prostředí, možná integrace Google Chrome jako výchozího prohlížeče nebo třeba integrovaný správce souborů. Rozhodně zajímavě zní také šeptanda o novém hlasovém asistentovi Google Assistant, který by měl konkurovat Siri od Apple nebo S-Voice od Samsungu.

Ztvárnění Androidu Jelly Bean dorazilo do známého parku v sídle Googlu v Mountain View. Představení Androidu 4.1 je tedy jisté...

Chystá Google vlastní tablet?

Další významnou novinkou by mělo být představení historicky prvního Google tabletu řady Nexus. Spekuluje se o označení Google Nexus 7 a o výbavě, ve které by neměl chybět prakticky žádný z výdobytků moderní doby. Devizou bude jemný dotykový displej, výkonný procesor s ještě výkonnější grafikou, připojení na internet přes Wi-Fi a pravděpodobně i přes 3G, integrace mobilních plateb přes NFC a mnoho dalšího. Největším benefitem by měla být tradiční deviza smartphonů řady Nexus, tedy velice rychlá aktualizace operačního systému se zárukou vždy nejnovější verze. Tablet by měl pro Google údajně vyrobit Asus.

TIP: přečtěte si také článek - Google Nexus 7: unikly technické specifikace a podoba?

Některé z očekávaných novinek, které by měly být představeny na Google I/O 2012

A co Google Glass?

Další projekt, o kterém se již docela dost dlouho šušká, a který má během následujících dní docela reálnou šanci na odhalení určitých podrobnějších informací, jsou brýle Google Glass. Interaktivní hi-tech hračička zdaleka nejen pro geeky ukazuje, jak bude vypadat budoucnost. Brýle by měly být schopny promítat obraz přímo před oči svého uživatele a vykonávat mnoho úžasných funkcí od hlasového navigování, fotografování skrze vestavěnou kamerku a mnoho dalšího. Určitě nelze předpokládat, že Google odhalí finální produkt, ale možná bude prezentovat některé novinky kolem vývoje tohoto zajímavého přístroje. Více informací o tomto zajímavém projektu se dočtete v našem článku - Brýle Google Glass přichází s rozšířenou realitou (video).

Zahajovací keynote Google I/O 2012 by měla začít už zítra přibližně v 18:30 hodin středoevropského času. Pokud zvládáte angličtinu, pak vám můžeme doporučit přímý streamovaný video přenos na této stránce. My pro vás samozřejmě chystáme jako u každé obdobné velké akce živý textový on-line přenos v češtině s množstvím rychlých informací a fotografií, a samozřejmě také průběžné zpravodajství skrze podrobnější články, které vám budou postupně popisovat jednotlivé představené novinky. Těšíte se tak jako my? Co od Googlu očekáváte?

On-line přenos mobilenet.cz naleznete zde - Google představil Android 4.1 a Nexus 7 tablet - sledovali jsme on-line

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze