Google Nexus 7: unikly technické specifikace a podoba?

6

O připravovaném tabletu Google Nexus kolují spekulace už nějakou dobu a mluvil o něm i sám generální ředitel Googlu, Eric Schmidt. Nyní se nám dostává pořádné nadílky čerstvých detailů z webu Gizmodo Australia. Ten podle všeho dokázal ukořistit interní dokument Googlu obsahující také technické specifikace. Je pravý?

Nenechme se však unést a pojďme si informace rozebrat. Google už před půl rokem tvrdil, že v případě vývoje vlastního tabletu očekává přístroj té nejvyšší kvality. Od společnosti bychom ani nečekali nic menšího, podle uniklých specifikací tabletu Google Nexus 7 (jak by se mohl přístroj oficiálně jmenovat) se totiž máme na co těšit.

Připravovaný tablet by nás měl potěšit sedmipalcovým IPS displejem s rozlišením 1280 x 800 pixelů a pozorovacími úhly až 178 stupňů. V útrobách tabletu nalezneme čtyřjádrový čipset Tegra 3 s taktem 1,3 GHz, podpořený dvanáctijádrovým grafickým čipem GeForce. Vše se pozitivně projeví na operačním systému Android 4.1 Jelly Bean, jehož aktualizace si Google bere pod svá křídla. Očekáváme tedy bleskurychlé updaty.

Tím ale přehlídka nekončí. V tabletu najdeme také 1 GB operační paměti, 8/16 GB interního úložiště, přední kamerku s rozlišením 1,2 Mpx, Wi-Fi, NFC a devítihodinovou výdrž baterie. Zadní fotoaparát chybí, což je možná správný tah. Chybět by naopak neměla služba Google Wallet.

Nejlepší zprávu jsme si však nechali nakonec. Google Nexus 7 by se měl objevit na trhu už v červenci a za 8 GB verzi zaplatíme nicotných 199 dolarů (v přepočtu cca 4000 korun bez daně). Verzi s 16 GB si údajně odneseme za 249 dolarů, tedy cca 5000 korun bez daně.

Možná to zní až moc dobře na to, aby to byla pravda a na tuzemském trhu navíc očekáváme mnohem vyšší cenu. Pokud se však potvrdí alespoň něco z výše vyřčeného, brzy tu budeme mít zajímavého hráče v kategorii sedmiplacových tabletů. Oficiálně by se měl nový Nexus odhalit už za dva dny v San Francisku, kde Google pořádá tradiční akci Google I/O.

Zdroje: phandroid.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
HondaH.
Může autor sdělit, proč se na tuzemském trhu očekává mnohem vyšší cena ?
Jirka
Cenu osobně taky odhaduji vyšší, tipnul bych si tak osm tisíc s daní za 16 GB verzi. Docela by mě ale zajímalo, jestli bude podporovat pamě'tové karty...
Maquin
Nevím, podle mě by Google mohl mít rád ČR i nadále (poslední dobou se celkem snaží) a udržet cenu na přijatelné úrovni i u nás...
Suchosh
Každopádně jestli cena překročí 6000 za 16GB verzi tak nakupuju ze zahraničí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze