Android 4.1 již Adobe Flash Player podporovat nebude

12

To, že Adobe zastaví vývoj mobilní verze Flash Playeru pro operační systém Android jsme se dozvěděli již před rokem. Nyní vyplouvá na povrch datum, kdy Adobe přestane Flash podporovat a dokonce se objevují i informace, že se Android 4.1 Jelly Bean objeví na trhu zcela bez něj.

To ostatně naznačoval již Google při představení tabletu Google Nexus 7. Ten totiž v základu nabídne internetový prohlížeč Chrome, který zatím nepodporuje Flash a nyní je dost pravděpodobné, že už se tak ani nestane.

Od 15. srpna již Flash Player nenajdeme ani ke stažení v obchodě Google Play. Updaty a aktualizace budou dostupné pouze pro uživatele se smartphony, kteří mají Flash v základu a podoprují jeho certifikaci. Všichni ostatní budou mít smůlu. Adobe se chce nyní soustředit na PC, což dává patřičně najevo.

Adobe také radí, aby byl Flash z vašeho přístroje odinstalován v případě, že budete aktualizovat na nejnovější verzi systému Android Jelly Bean. Flash Player totiž na tuto verzi již není optimalizován ani vyvíjen a může se tak stát, že bude vykazovat nežádoucí chování, případně nebude fungovat vůbec.

Podle všeho to vypadá, že Apple ve své době udělal dobrý krok, který budou muset následovat i další výrobci. Ti by měly co nejrychleji přejít na modernější technologie, jako je HMTL5 a stavět na tom. Zatím to ale vypadá, že budeme nějakou dobu na pomezí, jelikož není HMTL5 zatím natolik rozšířený, jako Flash.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
mental.disease
vie niekto povedať či sa to týka aj alternatívnych prehliadačov pre Android? alebo proste ak to nepodporuje OS smolka..
milans
A ako si pozriem videa na youtube?
Michal
Youtube pojede normálně, to neni flash.
karel
ale porno si na telefonu už nepustíme... :( další důvod, proč neměnit na nejnovější fw

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze