Google Glass dostávají update umožňující pořizovat HDR snímky

7

Nejnovější aktualizace pro Google Glass vylepšuje fotoaparát. Ten nyní automaticky ztmavuje a zesvětluje fotky a lépe ostří. Přidává také možnost nahrání titulku ke sdílené fotce. Co nového přesně aktualizace přinesla?

HDR fotografie vznikají tak, že fotoaparát vytvoří několik snímků po sobě – kromě „normálního“ také podexponovaný (tmavší) a naopak přeexponovaný (světlejší). Ty následně ve speciálním softwaru spojí dohromady a vznikne tak zajímavě tónovaný snímek s prokreslenějšími detaily v tmavších partiích. Stejný systém používá také Google v nejnovější aktualizaci XE6.

Snímky z XE6

Tip: Google Glass zatím nebudou rozpoznávat tváře, chrání soukromí

Nově jsou tak fotky detailnější a barevnější. Zároveň Glass automaticky pozná, kdy je potřeba fotku ztmavit nebo zesvětlit. Stejně tak si prý fotoaparát lépe poradí s pohybujícími se objekty a výrazně zvyšuje kvalitu snímků pořízených v noci. Nově také půjde jednoduše k fotce přiřadit titulek. Stačí, když při sdílení stisknete touchpad a něco řeknete.

Snímky z XE6

Je pozitivní vidět, že Google své experimentální brýle, které se již dostaly k prvním uživatelům, průběžně vylepšuje a připravuje se tak pomalu na komerční prodej.

Zdroje: slashgear.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Marucs
Líp fotí i několik let stará Nokie... Hodně špatný
petr
Sice na to hledim na mobilu, ale ty fotky kde je malo svetla vypadaji dobre... Rekl bych, ze je to krok dopredu. Ale jinak s nekym s timhle na hlave na pivo nejdu :-D To je jak chodit po meste se zapnutou kamerou, taky by to asi lidem okolo vadilo...
David
Hodně dobré fotky :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze