Brýle Google Glass nekončí, ujišťuje Eric Schmidt

2

O chytrých brýlích Google Glass jsme několik týdnů vůbec neslyšeli. Po lednovém ukončení programu Explorer se spekulovalo, zda projekt Google neukončí. Všechny spekulace však nyní utnul sám Eric Schmidt.

Projekt Google Glass je veřejnosti znám již několik let. Více než rok se také spekuluje o tom, kdy jej Google nasadí do veřejného prodeje. Doposud totiž bylo možné tyto brýle zakoupit pouze v rámci programu Explorer, který však byl velmi omezen. V lednu tohoto roku byl navíc program ukončen a brýle přešly pod vlastní divizi. Od té doby se čekalo, co bude s Glass dále.

TIP! Google Glass zakázány v 56 000 kinech po celém světě

Objevily se samozřejmě spekulace, že Google projekt chytrých brýlí ukončí a nedočkají se tak veřejného nasazení. Tyto informace však dementoval sám Erics Schmidt, výkonný ředitel Googlu. V rozhovoru pro deník The Wall Street Journal uvedl, že Google sice ukončil program Explorer, ale rozhodně to pro Glass neznamená konec. Informace o zrušení vyvolaly dle jeho slov pouze novináři. Schmidt také dodal, že situace je spíše opačná a Google se připravuje na maloobchodní spuštění Glass. Žádný termín však prozrazen nebyl.

Technické parametry Google Glass

Kompletní specifikace
Konstrukce55,9 × 53,3 × ? mm, 50 g, odolnost: ne
Obroučkakovová, vyměnitelná obroučka: ne, vyměnitelná sklíčka: ano
Displejhranolový projektor, ?" (640 × 360 px), tvar: hranatý
SystémAndroid, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 2,05 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor570 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: blogs.wsj.com, fortune.com

Diskuze ke článku
Rekla$
Je to a pouze o jediném. A to nabízet uživateli cíleně reklamy. Pro slaboduche jedince kteří tvoří v naší populaci 95% je to jako dar z nebes. Už nemusí přemýšlet co koupit vždyť Google jim to nabídne.
Pepan
Pan Schmid se evidentně shlédnul ve skeči Monthy Pythona "Sir, parrot is not dead, it's only resting"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze