Google dnes spustil navigaci ve svých Mapách na Slovensku

6

Na dnešní den si Google připravil oznámení spuštění nové služby pro Slovensko. Od dnešního rána mohou všichni slovenští uživatelé využívat v Mapách Google i navigaci.

Na dnešní den Google naplánoval on-line hangout pro Slovensko, kde se chystal odtajnit spuštění nové služby. Uživatelé samozřejmě spekulovali, zda nedojde ke spuštění plnohodnotného Google Play či Google Music. Na to však nakonec nedošlo a Google oznámil spuštění své on-line navigace, která doposud nebyla na Slovensku k dispozici. V České republice navigace Googlu funguje již nějaký ten pátek, spuštěna byla 1. června 2011.

Google Navigace pro Slovensko

Na Slovensku si tedy počínaje dnešním dnem mohou užívat navigování přímo v mapách Googlu. Celá navigace je kompletně ve slovenštině a to včetně hlasových povelů. K dispozici je plánování tras a to včetně zobrazení více variant tras, ze kterých si vyberete například tu nejrychlejší, nebo tu, která využívá pouze neplacené úseky silnic. Navigace Googlu je dostupná nejen pro Android, ale také pro zařízení s iOS.

Na závěr je tu jedna nová informace i pro české uživatele. Google Česká republika chystá rovněž oznámení spuštění nové služby pro Česko. Vše se odehraje příští týden v úterý a při této příležitosti si Google na svou akci přizval i znovuzrozenou kapelu Lucie. Prozatím tedy můžeme spekulovat, co pro nás Google chystá.

Diskuze ke článku
zabak
Tak gratulace na Slovensko, zase kousek blíž k vyspělým státům:-DD
Hmm a ta česká akce...mají i Lucii...kompletní Play Store, to by byla bomba.
Mirda
A bude to fungovat i při přejezdu hranic? Jestli když v Praze zadám třeba Štrbské pleso, tak jestli to bude navigovat celou trasu, anebo budu muset zadat Hrozenkov a až po přejetí hranic zadat skutečný cíl cesty na Slovensku?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze