Pixel Slate od Googlu uniká na dalších obrázcích. Bude představen již zítra?

3× aktualizováno
Pixel Slate od Googlu uniká na dalších obrázcích. Bude představen již zítra?
  • Pixel Slate (Nocturne) od Googlu nabídne Windows 10 i Chrome OS s možností instalace Android aplikací
  • Tablet zaujme výkonem v podání procesoru Intel Core i7 a 16 GB RAM

Aktualizováno 8. 10. 2018

Očekávaný Pixel Slate (projekt Nocturne) uniká na dalších obrázcích. Zatímco předchozí úniky naznačily, jak by mohl vypadat v režimu notebooku, dnešní ho odhalují v režimu tabletu. Podle obrázků můžeme počítat s tenkým tělem a čtečkou otisků prstů. Dostupné bude rovněž USB-C. Z konstrukce je patrné, že se klávesnice k tabletu připojí pomocí praktických pinů. Pixel Slate by měl být odhalen v celé své kráse již zítra po boku nových Pixelů.

Aktualizováno 3. 10. 2018

I přes klesající popularitu Android tabletů se občas objeví nové modely, které se pokouší konkurovat iPadům. V posledních dnech jsme vás informovali o chystaném modelu od Huawei, který zaujme hliníkovým zpracováním a čtyřmi reproduktory Bang & Olufsen.

Google Pixel Slate

Nevzdává to však ani Google, který brzy představí tablet s názvem Pixel Slate (dříve nazýván jako Nocturne). Nejde však o žádný klasický tablet. Jeho hlavní výhodou je možnost instalovat všechny aplikace z platformy Android, přestože zařízení běží na Chrome OS. Další silnou stránkou je excelentní výkon, o který se postará procesor Intel Core i7 podpořený 16GB RAM. Nejedná se sice o ten nejrychlejší Core i7 procesor na trhu, ale i tak nabídne výkon, který by neměl uživatele v žádném směru omezovat. Na zařízení si uživatel navíc bude moci spustit Windows 10 a s dodávanou přídavnou klávesnici je možné během chvíle Pixel Slate proměnit v regulérní notebook. Pixel Slate tak bude kombinovat výkon a energetickou úspornost, což mnozí uživatelé ocení.

Aktualizováno 21. 9. 2018

O nových Pixelech už víme mnohé (pokud můžeme uniklým informacím důvěřovat), zatímco nástupce původního Pixelbooku zůstává stále zahalen rouškou tajemství. Nyní máme možnost zjistit alespoň pár základních informací z uniklých snímků, na kterých by se měla nacházet verze s názvem Nocturne. Tablet s operačním systémem Chrome OS bude dodáván s klávesnicí, ke které bude možno tablet pomocí magnetů snadno připojit, a dostat tak zařízení do režimu notebooku.

Pixelbook 2018

Z uniklých fotografií je rovněž patrné, že tablet bude mít tenké tělo se zakulacenými rohy a USB-C konektorem na levé straně. Podle dostupných informací by měl tablet disponovat i druhým USB-C konektorem na straně pravé. Zapínací tlačítko by mělo zároveň obsahovat funkci čtečky otisků prstů. Více informací se snad dozvíme již brzy.

Pixelbook 2018

Původní informace z 23. 7. 2018

Americký Google se do toho letos na podzim řádně opře. Je v podstatě jasnou záležitostí, že se opět dočkáme dalších referenčních zařízení, tentokrát tedy Pixelů 3, o kterých se již nějaký ten pátek spekuluje. Obě novinky by také měly finálně představit další generaci operačního systému Android. Kromě chytrých telefonů by však Google měl představit také svůj první vlastní počin v segmentu chytrých hodinek zvaný Pixel Watch. Ani s hodinkami by však příval novinek neměl končit.

Nově naznačil Evan Blass také možnost představení druhé generace Pixelbooku. Ta by se tak představila takřka přesně rok po první generaci, která nabízela 12,3palcový displej a vlastní operační systém Chrome OS.

Google Pixelbook 16 GB RAM + 512 GB SSD

Konstrukce220,8 × 290,4 × 10,3 mm, 1 100 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
Displej?, 12,3" (2 400 × 1 600 px)
Procesor
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD)
akumulátorLi-Ion (? Wh)
Diskuze ke článku
Tom
Doufám v představení hodinek, moje Moto 360 1gen překvapivě pořád šlapou dobře, ale chtělo by to už něco novějšího :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze