GMA 2011: nejlepší mobil Apple iPhone 4, nejlepší výrobce HTC

1

Při příležitosti největší světové mobilní konference Mobile World Congress 2011 se konalo také vyhlášení prestižních ocenění Global Mobile Awards. Obě události zaštiťuje společnost GSM Association. A které telefony a produkty se umístili v GMA 2011 nejlépe?

Global Mobile Awards má celkem 9 kategorií. V kategoriích se hodnotí nejen mobilní zařízení, ale také aplikace, vývoj, inovace, technologie nebo nejrůznější podniková a marketingová řešení.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Apple iPhone 4: napočtvrté a úspěšně

Velkého úspěchu se dočkala společnost Apple. Její iPhone 4 totiž vyhrál kategorii o nejlepší mobilní zařízení. Porotce u něj zaujal hlavně skvělý displej, ostrý design, kvalitní materiály a skvělý ekosystém pro vývojáře. Právě těmito vlastnostmi si iPhone 4 zasloužil příčku nejvyšší.

Apple iPhone 4, HTC 7 Mozart a hra Angry Birds. Letošní hvězdy GMA 2011...

Ovšem úsměv na tváři mají jistě na Tchaj-wanu. Společnost HTC totiž zvítězila v kategorii Nejlepší mobilní výrobce. Na tuto pozici ji dostaly hlavně kvalitní přístroje napříč nejrůznějšími platformami, od Androidu přes Windows Mobile a Windows Phone až po Brew. Porota také brala v potaz, že společnost HTC začínala prakticky od píky a i když se v jejím porfoliu nachází zejména chytré telefony, dokázala si vybudovat velmi silnou pozici na trhu.

TIP! Přečtěte si také naší recenzi HTC 7 Mozart: z okna vyletí ptáček

A nyní trochu z jiného soudku. Podíváme se na některé aplikace. Ty soutěžily v jednotlivých kategoriích podle operačních systémů přičemž zastoupeny byly platformy Android, iOS, BlackBerry OS a Nokia se Symbianem. Jako nejlepší aplikace pro iOS byla zvolena populární hra Angry Birds, u Androidu zabodovaly Google Mapy, BlackBerry se vytáhlo se svým populárním BlackBerry Messengerem a u Symbianu zvítězila hra Zum Zum. Ovšem vůbec tou nejlepší aplikací roku 2011 se stala hra Angry Birds. Tato vysoce návyková pecka se stala fenoménem napříč platformami a páni porotci zvolili opravdu správně.

Další vítěze jednotlivých kategorií si můžete přečíst na stránkách http://www.globalmobileawards.com.

Zdroje: globalmobileawards.com, mobilmania.sk