Garmin představil hodinky se solárním panelem

5
Garmin představil hodinky se solárním panelem
  • Solární panel překrývá displej a je průhledný
  • Nenapájí hodinky zcela, ale je schopen prodloužit jejich výdrž
  • Garmin si za tuto možnost nechá náležitě zaplatit

Jak prodloužit výdrž chytrých hodinek? Jedna cesta vede přes zvětšení kapacity baterie, to je ale vzhledem k omezenému místu na hraně svých možností. Dále pak můžeme optimalizovat operační systém, nebo se pustit do experimentu se solárním panelem, který je průhledný a umístěný přes displej. Přesně to teď Garmin zkouší u modelu Fenix 6X Pro Solar.

Nečekejte ale, že budete moci vyhodit nabíječku a energii si dobíjet pouze ze slunečních paprsků. I tak malý panel ale dokáže výdrž prodloužit. Běžná délka fungování na jedno nabití je 21 dní a solární nabíjení k nim dokáže přidat další tři. Anebo dalších 6 hodin při zapnuté GPS.

Garmin Fenix 6X Pro Solar

Jako obvykle jsou „garminy“ zaměřeny na sportovce a další lidi s aktivním životním stylem. To znamená, že v jejich výbavě nalezneme navigaci, topografické mapy, mapy pro lyžaře a další funkce spojené se sportováním. O přesné zjištění polohy se postará GPS ve spojení se službami GLONASS a Galileo. Navíc je zde výškoměr, respektive barometr, měřič tepu a také okysličení krve. Co se odolnosti proti vodě týče, hodinky disponují certifikací 10 ATM.

Našlo se i místo pro zábavní funkce. Hodinky mají 32 GB vnitřní paměti, kam si můžete nahrát svoji oblíbenou hudbu, nebo se spolehnout na Spotify. Mezi další podporované aplikace a funkce patří například Uber a chybět nemůže ani Garmin Pay.

Garmin Fenix 6X Pro Solar

Hodinky se solárním panelem mají průměr 51 mm a tloušťku 14,9 mm. Váha pouzdra je 54 gramů, s náramkem se vyšplhá na 82 gramů. K dispozici jsou i menší varianty avšak bez solárního panelu. Základní model má 47 mm, menší s přídomkem S pak 42 mm v průměru. Můžete si je na garmin.com objednat se safírovým sklíčkem pro extra ochranu. To ale nelze kombinovat se solárním panelem v největším modelu.

Zmiňovaný průhledný solární panel zní jako zajímavá technologická vychytávka, tudíž si za ni nechá Garmin náležitě zaplatit. Takto vybavené hodinky se prodávají za 1 150 dolarů, což po započtení české DPH znamená částku přes 32 tisíc korun. Menší model bez solárního napájení je výrazně levnější a stojí 700 dolarů (necelých 20 tisíc).

Technické parametry Garmin Fenix 6X Pro Solar

Kompletní specifikace
Konstrukce51 × 51 × 15 mm, 82 g, odolnost: ano
Pásekkovový, vyměnitelný: ano (26 mm), zapínání: motýlová spona
Displej?, 1,4" (280 × 280 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostsrpen 2019, 32 600 Kč
Diskuze ke článku
Gretén
Koupím si rovnou troje a zachráním tak planetu!
T
Rozbily se mi hodinky. Tak premyslim, ze bych si koupil misto klasickych (cca 2k) nejake "chytre" ..... problem je vydrz, timexy mam vic jak tri roky se stejnou baterkou, funguje vibracni zvoneni i podsviceni ..... takze neco takoveho bych chtel a samozrejme vodotesne. Tyden je smesny, 14dni je malo, ten mesic by se snad dal vydrzet. Chci aby to melo stopky, timer a budik. Uz konecne vyrobili neco s klasickym LCD krycim displejem, kdy pri vybiti hodinek se prepnou z chytrych na klasicke a budou nabizet aspon tyto zakladni funkce po dobu x let? ..... misto debilniho prusvitneho solarniho panelu, aby to melo klasicky prusvitny LCD (jak je zname z digitalek uz vic jak 40 let), ktery by se zapl jen kdyz se hlavni hodinky vybijou. Logicky system, ktery bych cekal u prvnich chytrych hodinek, ktere trpely rychlym vybitim (typicky ty od applu), je smutne, ze jsem doted nic takoveho nevidel. Tak pokud nic takoveho neni, tak aspon aby to vydrzelo ty 3 tydny az mesic ...... a samozrejme cena max. tech 5, ikdyz za to uz by musely byt takove jak ma samsung s otocnou lunetou, proste fakt poradne smartwatch. Dik

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze