Garmin Instinct Crossover jsou chytré hodinky s takřka nekonečnou výdrží

Garmin Instinct Crossover jsou chytré hodinky s takřka nekonečnou výdrží
Fotografie: Garmin
  • Jedná se o hybridní hodinky s analogovými ručičkami a displejem
  • Jsou vysoce odolné, lze se s nimi i potápět
  • Díky verzi se solárním nabíjením mohou mít nekonečnou výdrž
  • Ve výbavě nechybí zdravotní funkce či GPS

Garmin oficiálně představil nové hybridní chytré hodinky Instinct Crossover. Hybridní hodinky představují kombinaci ručičkových hodinek a hodinek s displejem. Výhody jsou nasnadě, čas můžete vidět takřka vždy a výdrž je oproti klasické chytré konkurenci výrazně vyšší.

Garmin Instinct Crossover

Nový model si zakládá na vysoké odolnosti. Počítejte s odolností do 10 ATM, což znamená, že se s hodinkami lze rekreačně potápět. Nechybí ani plnění vojenského standardu MIL-STD-810, který zajišťuje odolnost vůči pádům a extrémním teplotám. Jelikož jsou ručičky analogové, přijde vhod nová technologie RevoDrive, která je dokáže automaticky zkalibrovat ve chvíli, kdy například po větším nárazu dojde k jejich vychýlení. Ručičky vám čas dokáží prozradit nejen ve dne, ale i v noci, respektive ve tmě. Za vše budete vděčit speciální povrchové úpravě Super-LumiNova, díky které ručičky „fosforeskují“.

Garmin Instinct Crossover

Kapitolou sama pro sebe je nabíjení, potažmo výdrž. Garmin Instinct Crossover totiž existují i ve speciální verzi se solárním nabíjením. V režimu úspory baterie se solární verze hodinek může pochlubit teoreticky nekonečnou výdrží. Jediným předpokladem pro to je, aby byly denně alespoň tři hodiny na slunci. Pakliže budete hodinek používat v běžném režimu chytrých hodinek, výdrž se pohybuje kolem 70 dnů s průběžným dobíjením sluncem. Při neustále aktivní GPS by se výdrž zastavila na 31 hodinách.

V případě varianty bez podpory solárního nabíjení je výdrž rovněž působivá. V úsporném režimu jde o 71 dní, běžný režim slibuje 28 dní a při neustálé zapnuté GPS 25 hodin. V běžném režimu mají hodinky v rukávu plno možností, jak měřit vaše denní aktivity. Samozřejmostí je měření srdeční frekvence, okysličení krve, kondice či podrobný rozbor vašeho spánku. Jak už jsme řekli, hodinkám nechybí ani GPS pro přesné měření běhu či třeba jízdy na kole. Vhod jistě přijde i výškoměr, barometr a kompas. S hodinkami budete moci také platit díky Garmin Pay.

Garmin Instinct Crossover mají cenu stanovenou na 499 dolarů, což je v přepočtu zhruba 14,5 tisíc korun i s daní. Verze se solárním nabíjením je o něco dražší a vyjde v přepočtu na téměř 16 tisíc korun i s daní.

Technické parametry Garmin Instinct Crossover Solar

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 45 × 16,2 mm, ? g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: ?
Displej?, 0,9" (176 × 176 px), tvar: ?
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ?, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze