Galaxy S a Tab nedostanou Android 4.0 ani Value Pack (aktualizováno)

Po kompletním seznamu přístrojů společnosti Samsung, které se mohou radovat z budoucího updatu na systém Ice Cream Sandwich, přichází i definitivní potvrzení přístrojů, které budou muset nový systém oželet. Samsung totiž oznámil, že telefon Galaxy S a původní tablet Galaxy Tab na nejnovější verzi mohou zapomenout. Na vině ale není nízký výkon, ale paradoxně uživatelské rozhraní TouchWiz.

Update opravdu nebude - aktualizováno 4.1.2012

Tiskový mluvčí Samsungu dnes známému serveru thenextweb.com opět potvrdil, že model Galaxy S definitivně nedostane Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ani Value Pack, o kterém se spekulovalo koncem roku jako o náhradě za Android 4.0. Vypadá to tedy, že uživatelé Samsungu Galaxy S jsou opravdu nuceni přejít na novější telefon. Stejná informace platí i pro majitele původního Galaxy Tabu, který update rovněž neobdrží

Ice Cream Sandwich pro Galaxy S a Galaxy Tab definitivně nebude

Původní informace z 26.12.2011

Zatímco telefon Google Nexus S dostal nedávno oficiálně update na Ice Cream Sandwich, který na něm běží bez problémů (což jsme vyzkoušeli i my). V případě stejně výkonného Samsungu Galaxy S však údajně nastal problém. Jeho výkon podle vyjádření Samsungu nestačí na novou verzi uživatelské nadstavby TouchWiz UI pro Android 4.0. Ze stejného důvodu není podle vyjádření Samsungu možný ani update tabletu Galaxy Tab. Podobný problém mělo i HTC se svými staršími přístroji (např. HTC Desire), kde nakonec muselo ořezat některé funkce rozhraní Sense, aby mohlo nainstalovat tehdy nový Android 2.3 Gingebread. V případě HTC Desire se však jednalo o problém s malou interní pamětí a nikoliv s výkonem. Výrobce však dokázal, že všechno jde, když se chce.

TIP! Podívejte se, na jaké Samsungy se Ice Cream Sandwich dostane.

TouchWiz je tak podle všeho důvodem, proč se oba přístroje společnosti Samsung Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich oficiálně nedočkají, nikoliv jejich údajně nedostatečný výkon. Nezbývá tedy než se spolehnout na server XDA, kde se jistě brzy objeví ROM obsahující nejnovější Android i pro tyto přístroje.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
securid
Samsungu Galaxy S by to nezvladl ? (1 000 MHz, 512 MB RAM ) :))
Presna ukazka jak si koupite telefon za cenu pres 10 tis a za 2 roky je ze strany vyrobce neaktualizovan.. ted aby se uzivatele modlili ze jim vse bude fungovat.
xsarahdi
Ako veľa rozprávok som už počul ale táto je dobrá...:(
Hlavne, že všetky Sonyericssony bežia na podobnom alebo horšom HW a pre nich nebude problém spraviť ICS....
Podpora Samsungu je brutálne najhoršia zo všetkých výrobcov...a pritom HW sú to pekne nabúchané kúsky ale podľa Samsungu sú po 1/2roku nanič...ľutujem vyhodených 600€ za Galaxy Tab
PetrG
A ve slavnem SAMSUNGu se nedockaji mych penez vyhozeny za nejaky Samsung telefon a tablet.
Jejich podpora je oprafu katastroficka. Radsi daji prednost TouchWiz pred zakaznikama. Jsou to trubci a ne obchodnici.
(Vlastnim SGSII a Galaxy Tab)
matt
u mna telefon vdrzi ak je dobry rok ak sgs2 tak tipujem dva roky. moc ma ich podpora pre starsie modeli nezaraza. ale nakolko hardware sgs2 je vyborny, asi si nebudu moct vymysliet vyhovorku ako v pripade sgs.
nemaju nahodou aj u jablk podporu len na posledny a predposledny kus? nejsom si isty - ovocie moc nemusim

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze