Samsung Galaxy Tab: recenze příjemného společníka
recenze

Samsung Galaxy Tab: recenze příjemného společníka

5

Samsung Galaxy Tab je momentálně hlavním konkurentem iPadu od Apple. Nabízí 7" displej, 1GHz procesor, samostatný grafický čip a bohužel celkem vysokou cenu. Jaký skutečně je nový tablet od Samsungu a zaslouží si Vaši pozornost?

Zařízení typu tablet jsou na trhu již pěknou řádku let, ale nikdy se nestaly masovou záležitostí. To ovšem přestalo platit tehdy, když se do této sféry pustil Apple. Jeho iPad způsobil, že poptávka po tabletech stoupla mnohonásobně a ukázalo se, že tento segment trhu je velice perspektivní. Toho si samozřejmě museli všimnout i ostatní výrobci a tak práci na vlastním tabletu ohlásili HP, Samsung, RIM, Toshiba a další. V této recenzi si představíme výtvor korejského Samsungu – Samsung Galaxy Tab. Jaký doopravdy je? A vyplatí se jeho koupě?

Samsung Galaxy Tab je určitě velký sympaťák

Obsah balení:

  • tablet Samsung Galaxy Tab
  • USB kabel pro nabíjení a připojení k počítači
  • adaptér pro nabíjení ze sítě pomocí USB kabelu s vyměnitelnými nástavci
  • sluchátka s 3,5mm jackem a vyměnitelnými gumovými nástavci

Technické parametry Samsung Galaxy Tab

Kompletní specifikace
Konstrukce190 × 120,5 × 12 mm, 380 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 720 × 480 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A8, CPU: 1×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2010, 4 683 Kč

Video

Design a konstrukce: pevná daň

Designově se Samsung Galaxy Tab vydává trochu vlastní cestou. Tedy alespoň tak, jak jen to jo u velké dotykové placky možné.

Konstrukčně je třeba zmínit jednu důležitou věc – Samsung Galaxy Tab je malý. Respektive mnohem menší než iPad. Celkové rozměry přístroje jsou 190 x 120 x 12 mm a to nám již napovídá, že osazený displej má úhlopříčku 7“. Osobně si myslím, že toto je ta nejideálnější velikost podobného zařízení. Pokud přivřeme obě oči, dá se ještě označit za kapesní. Alespoň já jsem ho nosil v kapse, sice v náprsní, ale v kapse. Zároveň je takto velký displej ještě možné pohodlně obsluhovat palci, aniž byste museli zařízení pokládat nebo držet pouze v jedné ruce, jako tomu je v případě iPadu. Nejvíce je to znát při psaní na šířku, celou klávesnici jsem dokázal pokrýt palci.

Konstrukce je precizní a dala by se možná označit za etalon zpracování plastu. Ano, zařízení je kompletně z plastu, avšak jak už jsem řekl – zpracování je opravdu kvalitní. Nikde nic nevrže, vše sedí jak má. Daní za tuto pevnost je však nemožnost odstranit zadní kryt a tudíž uživatel nemá přístup k baterii. Vlastně na těle přístroje není žádná mechanická část kromě krytky microSDHC karty a SIM karty. Docela by mě zajímalo, jak se takové zařízení dá rozebrat bez použití kladiva. Nikde totiž není ani žádný šroubek či něco podobného.

Nyní už k samotnému přístroji. Přední strana je vyhrazena hlavně pro velký 7“ displej. Ten má rozlišení 1024 x 600 pixelů a disponuje zobrazovací technologií TFT. Pod displejem se nachází 4 klasická tlačítka OS Android – Nabídka, Domů, Zpět a Hledat a jsou senzorová. Nad displejem pak nalezneme logo výrobce, čočku přední kamery a senzor okolního světla. Přední strana je vyvedena v černé barvě a díky lesklému povrchu je to ideální zachytávač otisků prstů. Pokud se podíváme na zadní stranu přístroje, tak tam na nás čeká pouze čočka fotoaparátu s rozlišením 3,2 Mpx, kterému sekunduje přisvětlovací dioda. Jinak zde nalezneme pouze pár popisků jako je logo Samsung, nápis Galaxy Tab a pár dalších informací. To vše na bílém lesklém podkladu, který tvoří plochu celého zadního krytu.

Boky přístroje jsou černé, ale narozdíl od přední strany jsou matné. Na pravém boku nalezneme tlačítko pro zapínání/vypínání případně uspání zařízení, kolébkové tlačítko pro regulaci hlasitosti a dále pak dvě krytky slotu pro SIM kartu a paměťovou kartu. Levý bok obsahuje pouze otvor mikrofonu. Horní hrana zařízení je také čistá, nalezneme zde pouze 3,5mm jack konektor pro sluchátka. Spodní hrana pak obsahuje 2 otvory stereo reproduktorů, 30 pinový konektor pro nabíjení a spojení s počítačem a 2 záslepky něčeho – možná šroubků. Že by se zařízení dalo rozebrat tudy?

Každopádně ještě jednou musím pochválit konstrukci, která je opravdu precizní. Sice by pár kovových prvků nebylo na škodu, ale zpracování plastu je na jedničku.

Baterie a výdrž: usínám v síti

Samsung Galaxy Tab je vybaven baterií s kapacitou 4000 mAh. Člověk by si řekl, že to musí mít výdrž několik dní. Vždyť zařízení s rozlišením 800 x 480 a baterií 1500 mAh vydrží 1-2 dny. Opak je však pravdou. Pokud budete Samsung Galaxy Tab opravdu využívat, tak si připravte nabíječku každý večer, někdy dokonce už odpoledne. Delší výdrž můžete očekávat pouze v případě, že vám tablet bude ležet na stole a vy ho budete využívat jen sporadicky. Pak není problém dostat se na 3-4 dny.

Co mne hodně zarazilo je jedna věc – tablet se při připojení k počítači nenabíjí! Ano je to skutečně tak – zkoušel jsem notebook, stolní PC, různé USB porty. Tablet se zkrátka nenabije jinak než ze sítě.

Zvuk: stereo se nezapře, ale…

Samsung Galaxy Tab je vybaven dvojicí stereo reproduktorů. Ty podávají velmi slušný výkon – hlasitost i kvalita zvuku je dobrá. Jako další zvukový výstup může sloužit 3,5mm jack konektor, kam si můžete připojit sluchátka. Buď svá vlastní, nebo ta, která jsou dodávána v balení. Musím vyzdvihnout, že se nejedná o obyčejná plastová sluchátka, ale o lepší pecky s gumovými nástavci. K nim dostanete navíc 2 páry náhradních nástavců, takže si každý může vybrat velikost, která mu sedí. Díky gumovým nástavcům sluchátka dobře tlumí okolní zvuky a nebolí z nich uši. I svou kvalitou se řadí mezi ty lepší ze sluchátek dodávaných klasicky v balení.

Je tu však jedno ale a není zrovna malé. Jelikož se stereo reproduktory nachází na spodní hraně přístroje vyvstává zde velký problém při držení zařízení na šířku. Rukou si takřka vždy zakrýváte minimálně jeden reproduktor, zakrytí obou také není výjimkou. Zvuk se pak naprosto ztratí. Je to opravdu nepříjemná vlastnost a například při sledování filmu velmi obtěžuje.

Displej a ovládání: na velikosti vážně záleží

Jak už bylo řečeno na začátku, Samsung Galaxy Tab je vybaven 7“ displejem s rozlišením 1024 x 600 pixelů. Jeho zobrazovací schopnosti jsou dobré a i na přímém slunci je čitelnost slušná, pozorovací úhly jsou také velmi dobré. O podsvícení displeje se vám může starat senzor okolního světla, jeho funkčnost je však diskutabilní. Nejednou se mi totiž stalo, že jsem měl podsvícení nastavené na určitou hodnotu a z ničeho nic se displej rozzářil více, či naopak zcela zhasnul. Mnohdy se tak jas nastaví na nepříjemnou hodnotu.

Hlavní zbraní tohoto zařízení je však velikost displeje, který obstarává 98 % komunikace mezi uživatelem a zařízením. Tento displej úplně vybízí ke sledování filmů, čtení knih, surfování na webu nebo hraní her. A nutno podotknout, že toto vše mu jde velmi dobře.

Uvnitř Samsungu Galaxy Tab najdeme OS Android ve verzi 2.2 Froyo a celé prostředí je naprosto stejné s modelem Samsung Galaxy S. Vše je pouze úměrně zvětšené na větší displej. Ikony jsou tedy dostatečně velké, stejně jako ostatní ovládací prvky OS. Velký význam má velikost displeje také u psaní. Klávesnice je totiž opravdu pohodlná. Senzorové klávesy reagují také přesně, nevyhnete se však náhodným dotykům senzorových plošek tlačítek. Naštěstí je každý dotyk doprovázen jemnou vibrací, stejně je tomu u psaní na klávesnici. Kromě displeje a klávesnice je k ovládání možné používat ještě hlasové povely, které si dobře poradí i s češtinou.

Jediná výtka k displeji - je pouze TFT. Pokud si vedle položíte AMOLED nebo SuperAMOLED, rozdíl je opravdu markantní a u takového zařízení za cenu 18 tisíc Kč bych chtěl rozhodně to nejlepší.

Uživatelské prostředí a výkon: Android za to nemůže

Jak jsem zmínil výše, v Samsungu Galaxy Tab je nainstalována momentálně nejnovější verze OS Android 2.2 Froyo s grafickou nástavbou TouchWiz 3.0. Prostředí je tak naprosto totožné s ostatními Android telefony od Samsungu. Samsung Galaxy Tab by se prakticky dal označit za velké dvojče Samsungu Galaxy S. Nechybí až 9 pohotovostních obrazovek, na které si můžete rozmístit nejrůznější widgety nebo aplikace dle libosti. Bohužel zde se objevuje jeden nedostatek, se kterým jsem se zkrátka nedokázal smířit. Prostředí TouchWiz 3.0 totiž neumí zarovnat widgety na střed. Vždy je posune trochu ke straně a nikdy tak nebude mít například vycentrované velké hodiny na první obrazovce. Další věcí je například nastavení USB připojení v položce Nastavení - Bezdrátové sítě. Nevím jak vy, ale já mám u USB ještě stále kabel.

Na domovskou obrazovku si můžete přidat vlastní widgety, dále vidíte menu s aplikacemi

S operačním systémem také přicházejí všechny jeho výhody a nevýhody. Můžete si nainstalovat přehršel aplikací z vestavěného Android Marketu, obchod Samsung Apps bohužel u nás není podporován. Setkáte se ovšem i s pár nedodělanými maličkostmi. Za všechny jmenuji problémy s připojováním WiFi. Pokud jsem opustil oblast pokrytou WiFi a přišel jinam, Samsung Galaxy Tab žádnou síť nenašel až do zapnutí a vypnutí WiFi přijímače. Někdy však toto fungovalo korektně.

Někdy překvapivě řazené položky nastavení, šikovný správce aplikací a pohodlný správce souborů

Výkon je kapitola sama o sobě. Samsung Galaxy Tab pohání procesor Cortex A8 1.0 GHz s grafickým procesorem PowerVR SGX540 a sekunduje jim 512 MB paměti RAM. Ačkoliv se tyto specifikace zdají opravdu dobré, bohužel to v hlavní nabídce není vidět. Hlavně po delším používání. Výkon je bohužel slabší stránkou tohoto tabletu od Samsungu. Pohyb mezi obrazovkami je sice plynulý, na zobrazení widgetů si ovšem pár chvil počkáte. Jindy přístroj váš příkaz ani nezaznamená a vy tak musíte na displej tapnout třeba čtyřikrát. Při procházení adresáře se scrollování občas seká, návrat na hlavní obrazovku je doprovázen čekáním, občas si počkáte i na otevření menu s aplikacemi. Při spuštěných aplikacích na pozadí se problém ještě prohlubuje. Zvláštní však je, že v samotných aplikacích se s žádným nedostatkem výkonu nesetkáte. Při čerstvém startu zařízení navíc žádné problémy nesledujeme a vše běží velmi plynule. Galaxy Tab se tak záhadně zpomaluje úměrně době, po kterou je zapnutý. Někdy jsem si například pustil obyčejné video, které se však sekalo i přes to, že na pozadí neběžely žádné aplikace. Po restartu vše šlapalo, jako na drátkách. Ale abych aspoň trochu pochválil, tak samostatný grafický čip odvádí svou práci velmi dobře – v graficky náročných aplikacích je výkonu dostatek. To však nic nemění na tom, že od zařízení za zhruba 20 000 Kč bych čekal bezchybný a plynulý běh po celou dobu používání.

Fotoaparát: moc ode mě nečekejte

Fotoaparát je další věc, kterou se Samsung Galaxy Tab zrovna chlubit nemůže. Na druhou stranu je to spíše bonus, který například iPad vůbec nenabídne. Blackberry PlayBook se naopak chlubí mnohem kvalitnějším fotoaparátem. Galaxy Tab disponuje fotoaparátem s rozlišením 3,2 Mpx, autofocusem a přisvětlovací diodou. Fotit na takto velkém displeji je skutečně zážitek, výsledné snímky však zas takový zážitek nejsou. Barvy jsou vybledlé a automatické ostření nedělá to, co by mělo. Můžete se pokusit vylepšit fotografie pomocí scénických režimů, vyvážení expozice, ISO nebo vyvážení bílé. Fotoaparát můžete využít také pro dnes velmi populární Augmented Reality. Přední kamerka s rozlišením 1,3 Mpx je bohužel použitelná pouze při videohovorech. Na samostatné focení jí neužijete.

Fotoaparát nabízí celkem skromná nastavení, prostředí je však velmi příjemné.

Fotoaparát také zvládne nahrávat video a to v rozlišení 720 x 480 pixelů. HD Ready ani Full HD se tedy nedočkáme, třeba v příští verzi OS. Video je však celkem kvalitní a na domácí záběry narozenin vašich dětí myslím postačí.



Fotoaparát sice nepodává excelentní výsledky, panorama mu však jde dobře

Ukázkové video natočené pomocí Samsung Galaxy Tab (7,69 MB, mp4)

Galerie obrázků je ve stylu známého programu Cooliris a jedná se o standardní aplikaci operačního systému Android v nejnovější verzi 2.2 Froyo. Jedná se o jakousi 3D stěnu s fotografiemi. Pohyb je velmi plynulý a efekt tohoto zobrazení rozhodně velký. Načítání většího množství fotografií však chvíli trvá. Velmi potěší přímé zobrazení vašich Picasa alb v Galerii, díky čemuž můžete známým ihned ukázat například fotografie z dovolené.

Galerie obrázků je ve stylu 3D zdi

Zábava: pojď si hrát

Pokud si bude někdo chtít pořídit Samsung Galaxy Tab, tak z 90 % bude hlavním důvodem právě zábava. Velký displej přímo volá: „Pojď si hrát.“ A myslí to skutečně vážně. Na velkém displeji je sledování filmů opravdu super, čtení knih zde získává nový rozměr a hraní her je opravdu zábava. Už žádné kompromisy. Užívejte si výhod 7“ displeje naplno.

V Samsungu Galaxy Tab naleznete předinstalovanou aplikaci eBook pro čtení elektronických knih, která pracuje s formátem epub. Zde si můžete nahrávat knihy převedené z PDF a podobně.

Čtečka elektronických knih je velmi užitečná

Mimo této aplikace zde najdeme ještě jednu skvělou aplikaci nejen s knihami. Jmenuje Readers Hub. Jedná se o aplikaci, která integruje elektronické knihy, noviny a magazíny. Sekci elektronických knih spravuje Kobo a nalezneme zde i internetový obchod s elektronickými knihami. Sekci s novinami má na starosti PressDisplay a nalezneme zde noviny ze všech koutů světa. A ani na ten český kout se nezapomnělo – jsou zde k dispozici MF Dnes, Lidové noviny nebo Prague Post a stahovat si lze i dnešní čísla.

Aplikace Readers Hub je jednou z nejlepších aplikací, jakou můžete na Samsung Galaxy Tab mít

Magazíny poskytuje Zinio. Všude naleznete tiskoviny jak zdarma, tak placené. Jako další zdroj novinek pak slouží aplikace s názvem Zprávy a počasí, kde se nečekaně dozvíte nejnovější zprávy a počasí. :)

V Readers Hub si můžete zakoupit i magazíny z celého světa, aplikace Zprávy a počasí vám nabízí zprávy a počasí z domova i ze světa

Dále můžete využit ještě jednu zajímavou aplikaci. Jmenuje se Denní přehled a integruje graficky velmi hezky vyobrazené informace o počasí, akciových trzích, novinkách za světa a také váš aktuální plán podle dat z kalendáře.

Počasí, akcie, zprávy a kalendář - vše zpracováno skvěle v aplikaci Denní přehled

Díky velkému displeji se prohlížení internetových stránek posunulo na novou úroveň. Prohlížeč podporuje i technologii Flash, ale výkonově to poté trochu nezvládá. Pohyb po velké stránce je celkem trhaný. Pokud jste však na stránce, kde je minimum podobných prvků – například http://mobilenet.cz, tak si budete práci s prohlížečem vyloženě užívat.

Když jsme u té zábavy, musím zákonitě také zmínit hry. A hry jsou další silná stránka tohoto přístroje. Díky samostatnému grafickému procesoru, který poskytuje výkon pro náročné 3D hry, si zahrajete to nejlepší na poli mobilních her. Například Need For Speed: Shift, kde využíváte akcelerometru na zatáčení a pohled na velký displej je opravdu skvělý. Další hry a aplikace si samozřejmě můžete stáhnout na Android Marketu, bohužel však je spousta aplikací navržena na nižší rozlišení, takže budete mít aplikaci v malém rámečku uprostřed displeje.

Prohlížeč je na takto velkém displeji skvělý, na Android Marketu si můžete stáhnout tisíce dalších aplikací a her

Pravděpodobně nebudete Samsung Galaxy Tab používat jako kapesní mp3 přehrávač, pokud si však budete chtít pustit hudbu, můžete využít slušného hudebního přehrávače, stejného jako v ostatních Androidech, který si poradí s formáty MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, OGG, AMR-NB, WAV, MID, AC3, IMY, FLAC, XMF a nechybí mu ani ekvalizér.

Hudební přehrávač umí řadit podle různých parametrů a nabízí i ekvalizér

Mnohem častěji však využijete přehrávače videa, protože sledování filmů na tomto displeji je velice příjemné. Přehrát si můžete formáty 3gp (mp4), WMV (asf), MKV nebo AVI a problém není ani při přehrávání videa ve Full HD kvalitě. Pokud máte k filmu uloženy titulky, zobrazí se také. Problémy ale dělají znaky s diakritikou, místo kterých Galaxy Tab zobrazí otazníčky.

V galerii vide vidíte náhledy jednotlivých souborů, samotný přehrávač je kvalitní

Pokud máte multimediální domácnost, určitě také využijete podpory DLNA, kterou zajišťuje aplikace AllShare. Díky tomu si můžete přes WiFi přehrávat obrázky, hudbu nebo filmy v Galaxy Tabu, v televizi nebo v jiném zařízení podporujícím tuto technologii nebo naopak si v Galaxy Tabu přehrát multimédia, uložena jinde.

Díky aplikaci AllShare si můžete užívat multimedia přes DLNA

Telefonování a telefonní seznam: umím i volat

Samsung Galaxy Tab není pouze obyčejný tablet. Jeho velkou výhodou oproti Apple iPadu je hlavně přítomnost slotu na SIM kartu u všech verzí. Díky tomu se s přístrojem nejen připojíte k datové síti operátora, ale také můžete klasicky telefonovat. Držet však u ucha zařízení rozměrů Galaxy Tab je krajně nepraktické, proto tuto možnost využijete hlavně ve spojení se sluchátky nebo bluetooth handsfree.

Telefonní aplikace má několik záložek, vše je hezky přehledné

Samotná telefonní aplikace je zpracovaná velmi příjemně. Integruje na jednotlivých záložkách číselník, protokol hovorů, kontakty, skupiny kontaktů a oblíbené kontakty. Seznam kontaktů je přehledný, ale nejednou se mi stalo, že se scrollování sekalo, nebo se pohled zasekl na jednom nechtěném kontaktu. Ke kontaktu si můžete přidat spoustu detailů, jako jsou data, čísla, adresy, emaily a podobně. K dispozici je také historie komunikace s kontaktem. Samozřejmostí je plná synchronizace kontaktů s emailovým účtem od Google.

Virtuální klávesnice a zprávy: napiš vše co potřebuješ

O klávesnici jsem se lehce zmiňoval již na začátku. Díky velikosti displeje si ani klávesnice na nedostatek prostoru nemůže stěžovat. Tlačítka jsou velká, při poloze na výšku je psaní naprosto skvělé, při položení zařízení na šířku lidé s menšíma rukama budou muset držet tablet v jedné ruce a druhou psát. Pokud máte ruce trochu větší, nebude Vám dělat problém pokrýt celou klávesnici pouze palci, přičemž zařízení držíte v obou rukách.

Díky rozměrům displeje se na klávesnici píše skvěle

K dispozici máte jak klasickou qwerty klávesnici, tak klávesnici Swype, která se v poslední době stala na dotykových přístrojích fenoménem. Nevím jak ostatní, já jí však rád nemám a raději vyťukávám každé písmeno zvlášť. Aplikace pro psaní zpráv nechystá žádné překvapení, pouze bych si představoval nějaké pohodlnější zadávání příjemců.

K dispozici je také známá klávesnice Swype, práce s emaily je opět díky velkému displeji pohodlná

Práce s emaily je také dobrá, samozřejmě vůbec nejlepší je spolupráce s Gmailem. Díky velkému displeji velmi potěší pohodlnější prohlížení e-mailů. V levém sloupci je zobrazen seznam zpráv a v pravém poté náhled konkrétní zprávy. Emaily se pochopitelně stahují na pozadí a nejsou problémy ani s přílohami.

Organizační funkce: budu Ti řídit život

Pokud budete patřit mezi tu část uživatelů, která si pořídí Samsung Galaxy Tab jako pracovní nástroj, tak ani vy nebudete zklamáni. Díky operačnímu systému Android si můžete doinstalovat řadu nejrůznějších aplikací. Předinstalované jsou již aplikace pro poznámky, budík nebo propracovaný kalendář, který je na velkém displeji tak přehledný, jak jen může být. Klidně bych si podobnou aplikaci dokázal představit na počítači. Navíc je přítomen také kancelářský balík ThinkFree Office, který Vám pomůže pracovat se základními formáty dokumentů. Zároveň tato aplikace poskytuje centrální prostor pro online i offline správu vašich dokumentů.

Kalendář opravdu chválím, nechybí ani poznámkový blok nebo kancelářský balík

Datové funkce: chci být online nonstop

Psali jsme o přítomnosti slotu pro SIM kartu. Díky tomu nedělá Samsungu Galaxy Tab problém být nonstop online. Využít k tomu můžete WiFi s podporou protokolu 802.11b/g/n, nebo internet od vašeho operátora. Připojíte se v sítích GSM na frekvencích 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, a také v sítích 3G na frekvencích 900 / 1900 / 2100 MHz. Data můžete stahovat přes GPRS nebo EDGE, (bohužel jen třídy 10), nebo v 3G přes HSPA, a to rychlostí 5,76 Mbps na uploadu a 7,2 Mbps na downloadu.

Nechybí ani hlasové ovládání, Google Maps nebo přehled časových pásem

S počítačem se můžete spojit pomocí dodávaného USB kabelu. Na těle přístroje se však nachází pouze 30pinový konektor Samsung, microUSB bychom hledali marně, což je trochu nepraktické. Krom kabelu můžeme ještě využít Bluetooth 3.0, a to jak pro přenos souborů, tak pro připojení BT handsfree nebo bezdrátových sluchátek.

Zhodnocení

Samsung Galaxy Tab je rozhodně zařízení, které si zaslouží zvýšenou pozornost. Však za první 3 týdny se ho prodalo přes půl milionu kusů. Ve mně však tento přístroj budí trochu rozpaky.

Pokud hledáte zařízení, které vám ohledně zábavy nabídne téměř to nejlepší, pak jste jej právě našli. Díky velkému displeji je naprosto skvělé čtení knih, časopisů nebo novin, brouzdání po internetu, Facebooku či hraní skvělých her. Problémem bude však zajisté cena blížící se 20 tisícům korun, která mnoho zájemců odradí. Za podobnou cenu lze na dnešním trhu koupit například i tři netbooky. Negativem je občasné sekání prostředí, horší fotoaparát a absence standardního microUSB konektoru.

Konkurenti

Apple iPad Apple iPad

  • displej s úhlopříčkou 10,1"
  • operační systém iOS 4
  • procesor 1 GHz Apple A4
  • paměť 16, 32 nebo 64 GB

BlackBerry Playbook BlackBerry Playbook

  • displej s úhlopříčkou 7"
  • operační systém BlackBerry Tablet OS
  • procesor ARM Cortex A9 dual-core 1 GHz
  • paměť 16, 32 nebo 64 GB, 1 GB RAM

Toshiba Folio 100 Toshiba Folio 100

  • displej s úhlopříčkou 7"
  • operační systém Android 2.2 Froyo
  • procesor NVIDIA Tegra 2
  • paměť 16 GB + paměťové karty
samsung-galaxy-tab
Klady
  • Samostatný grafický procesor
  • Spousta aplikací = nekonečná zábava
  • Kvalita zpracování
  • Velikost displeje
Zápory
  • Vysoká cena
  • Absence microUSB konektoru
  • Slabší fotoaparát
  • Konstrukce není kovová
  • Slabší výkon
Diskuze ke článku
S
Zdravim, chcem sa spytat, ako je natom Galaxy S s prehravanim HD/Full HD videa.Prehra mi video aj s titulkami? A este jedna vec, dá sa ku Galaxy S propojiť ako napr. k Nokii N8 USB klúč? Ďakujem vopred za info.
Martin Pultzner
Dobrý den,
odpověď na vaši otázku ohledně přehrávání videa a titulků naleznete přímo v recenzi, potažmo v komentovaném videpohledu, kde jsme se i na tuto oblast zaměřili a přehrávání různých formátů videí předvedli.

Nikoliv, Samsung Galaxy Tab nemá funkci USB Host a USB klíč, klávesnici, myš a další USB zařízení k němu nepřipojíte.
jenifer
hmmm, dobrý fónik, no mne sa veľmi zapáčila tá mačka, ktorá je ne jednom obraze :DDD
ludvík
naozaj je super produkt, preto som kúpil pred mesiacom to :PPP a doteraz som veľmi spokojný :P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze