Android 3.0 Honeycomb i pro původní Galaxy Tab je na světě

Mnoho současných majitelů prvního tabletu od Samsungu, modelu Samsung Galaxy Tab, by bylo rádo za oficiální uvolnění Androidu 3.0 Honeycomb na tento přístroj. Bohužel tomu prozatím tak není, ale je tu první vlaštovka v podobě neoficiální ROM.

Samsung v tomto roce hodlá zabodovat se svými novými modely tabletů, které byly nedávno představeny. Nové modely s 8,9 a 10,1 palcovými displeji již budou prodávány s operačním systémem Android 3.0 Honeycomb.

Čtěte: Samsung Galaxy Tab 8.9: menší, tenčí, rychlejší

Samsung Galaxy Tab 8.9

Čtěte: Tenčí a lehčí než iPad 2: Samsung přepracoval Galaxy Tab 10.1

Samsung Galaxy Tab 10.1 před a po redesignu

Co ale nejmenší z rodiny, starší Samsung Galaxy Tab s 7 palcovým displejem, který využívá operační systém Android 2.2 Froyo s grafickou nástavbou TouchWiz 3.0?

Čtěte: Recenze Samsung Galaxy Tab: recenze příjemného společníka

Samsung Galaxy Tab

Člen fóra xda developers spacemoose1 uveřejnil video, na kterém prezentuje neoficiální nasazení Google Android 3.0 Honeycomb na Samsung Galaxy Tab. Jde skutečně o experimentální ROM, která nemusí fungovat na všech verzích přístroje. U verzí amerického operátora Verizon a Sprint by měl tento software relativně fungovat, ale je tu několik zásadních problémů. Chybí podpora Wi-Fi, 3G, GPS, akcelometr a dokonce i přístup k SD kartě.

Čtěte: Android 3.0 Honeycomb oficiálně 3x na videu: sladké mámení

Android 3.0 Honeycomb

Na videu můžete vidět, že animace a pohyb v uživatelském prostředí působí poněkud trhaně a rychlostí pokulhává. Musíme si ale, že jde o experiment a samý počátek vývoje, který může vyústit i v relativně spolehlivě fungující ROM. Zda se dočkáme i oficiální ROMky s Androidem 3.0 Honeycomb pro původní tablet prozatím není známo.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze