GadgetMix: monitor hydratace na ruku a obří powerbanka

Dnes jsme pro vás na Kickstarteru vybrali zajímavý fitness tracker, jehož největší předností a konkurenční výhodou je funkce monitoru úrovně hydratace v reálném čase. Přesně vám spočítá, kolik musíte vypít pro optimální výkon. Druhý gadget je pak z Indiegogo a je jím maxi powerbanka s obří kapacitou, která mimo jiné nabízí i dvě plnohodnotné elektrické zásuvky.

Správná hydratace je základ

Nejrůznějších fitness trackerů je na trhu celá řada. Pomocí akcelerometru počítají kroky, sledují aktivitu i kvalitu spánku. Řada z nich pak navíc pomocí vestavěného snímače sleduje i srdeční tep. Zajímavý náramek LVL, který má více než měsíc před koncem kampaně na Kickstarteru nasbíraný již více než 3,5násobek požadované částky, však poskytne ještě podrobnější obraz vašeho tělesného stavu. Kromě aktivity, kalorií, nálady a srdečního tepu v reálném čase sleduje i vaší úroveň hydratace. Jeho tvůrci se přitom chlubí, že se jedná o vůbec první nositelný monitor hydratace na světě.

Tím, že LVL sleduje současně vaši hydrataci, srdeční frekvenci a aktivitu, pomáhá optimalizovat každý trénink nebo cvičení. Aplikace vás v reálném čase upozorní, kolik potřebujete doplnit tekutin, abyste dosáhli zvýšení výkonu.

LVL

Správná hydratace je však důležitá i pro správný spánek. Výzkumy ukazují, že lidé, kteří lépe spí, se i lépe cítí a rychleji myslí. Právě dostatek tekutin je jedním z klíčů, jak lepšího spánku dosáhnout. Samotný náramek, který má vyměnitelný pásek, váží 125 gramů a nabízí stupeň krytí IP67. Je tedy zcela chráněn před vniknutím prachu a vydrží ponoření do vody na 30 minut do hloubky 1 metru.

LVL

Na boku modulu se nachází dvě ovládací tlačítka pro rychlý přístup. Čelní straně pak dominuje barevný dotykový OLED displej, který kromě času zobrazuje v jednoduchém a přehledném rozhraní všechny základní informace. Přes Bluetooth LE se může připojit ke smartphonu s iOS a Androidem. Výrobce však nabídne vývojářům i otevřené API, takže bychom se mohli dočkat nejen neoficiálních aplikací, ale i podpory dalších druhů zařízení. Integrovaná baterie neznámé kapacity vystačí až na čtyři dny provozu. Doba nabíjení je pak 1 až 2 hodiny.

LVL

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít jeden náramek LVL za 119 dolarů (2 870 Kč) a proti maloobchodní ceně tak ušetříte 80 dolarů (1 930 Kč). Na výběr je přitom náramek se sportovním silikonovým páskem nebo elegantnější z hnědé nebo černé kůže. Odhadované datum dodání je pak v červenci 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 27. 10. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 173 175 dolarů (15. 9. 2016 11:00)

Nejvýkonnější powerbanka na světě

Největší slabinou dnešních smartphonů, tabletů a počítačů obecně není ani tak výkon, jako spíš slabá výdrž. Na trhu je proto nepřeberné množství nejrůznějších powerbank všech možných velikostí a kapacit, ale battery pack s jednoduchým názvem Plug je všechny trumfne.

S rozměry 142,24 × 218,44 × 40,64 mm sice připomíná spíše větší knihu a do kapsy ho nestrčíte, jeho přednostmi, kterými je vysoká kapacita a bohatá nabídka konektorů, to však bohatě vynahrazuje.

Plug

Plug používá prémiové bateriové články. Stejné, jaké jsou použity v elektromobilech Tesla. V tomto případě je jejich kapacita úctyhodných 48 000 mAh. To vystačí mimo jiné na to, abyste notebook nabili třikrát, tablet sedmkrát nebo telefon osmadvacetkrát. Může však dodat energii i televizi až na čtyři hodiny provozu nebo miniledničce na osm hodin.

Plug

Co se nabídky rozhraní týče, nabíjet můžete z dvojice rychlých USB portů, ale k dispozici je i nové USB-C a dokonce dvě klasické elektrické zásuvky s kapacitou 250 Wattů, takže s Plugem můžete napájet skutečně libovolné elektrické zařízení. Pro nás může být drobnou nevýhodou, že byly použity americké zásuvky. Redukci nicméně pořídíte za pár korun a ani nezabírá příliš místa.

Plug

Dedikovaný nabíjecí port neubírá z nabídky výstupních portů, takže Plug můžete využít i při tzv. mostu, kdy ho zároveň nabíjíte a k němu máte připojená další zařízení. Nabíjení signalizuje řada LED světel na čelní straně. Praktický LED displej pak ukáže zbývající kapacitu.

Plug

V rámci Early Bird nabídky na Indiegogo můžete mít jeden Plug za 199 dolarů (4 780 Kč). Pokud si připlatíte, tak za 349 dolarů (8 380 Kč) dostanete buď dva Plugy, nebo jeden Plug s rozkládacími voděodolnými solárními panely, které vás ještě víc zbaví závislosti na elektrickém vedení.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 15. 10. 2016
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 137 169 dolarů (15. 9. 2016 11:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze