GadgetMix: miniaturní stabilizátor smartphonu a konec kabelů

4

V dnešním díle našeho seriálu pro vás máme stabilizátor pro smartphony, který zajistí dokonale klidný obraz při fotografování a natáčení videa při jakémkoli pohybu a v jakékoli pozici. Svými drobnými rozměry, designem a funkcemi je přitom určený především pro ženy. Druhým gadgetem je bezdrátová nabíječka, která je skutečně bezkontaktní.

Stabilizátor obrazu nejen pro ženy

Optickou stabilizaci obrazu mají ve své výbavě především dražší smartphony. Na trhu je spousta nejrůznějších stabilizátorů pro smartphony, které umožní udržet obraz i při rychlém pohybu nebo hodně roztřesených rukou. Stabilizátor Fancy, kterému stačilo na Indiegogo k vybrání požadovaných prostředků pouhých 10 hodin, však cílí vyloženě na ženy.

Jeho autoři prezentují Fancy jako nejmenší, nejlehčí a nejstylovější stabilizátor pro smartphony. Se svým zaobleným designem dokonale padne do menší ženské ruky. S rozměry 113 × 43,5 × 23 mm a hmotností 180 gramů se přitom vejde do každé kabelky. Své zaměření na ženy podtrhuje i praktickým zrcátkem na zadní straně.

Fancy

Fancy nabízí možnost stabilizace v poloze na šířku, která se hodí pro pořizování videa a fotografií, i na výšku, která je vhodná pro živý přenos. Přes klasický stativový závit, který je na jeho spodní straně, pak k němu jednoduše připojíte selfie tyčku nebo stativ.

Fancy

Uvnitř Fancy je akumulátor s kapacitou 2 600 mAh, jehož kapacita vystačí až na 8 hodin stabilizace. Dobíjí se klasicky přes microUSB. Navíc však Fancy disponuje i USB výstupem, takže ho v případě potřeby můžete použít i jako powerbanku k dobití svého smartphonu. Další funkcí je pak integrovaná LED baterka.

Fancy

Fancy můžete mít v pěti barvách. Kromě růžového zlata a jadeitové zelené je na výběr i konzervativnější stříbrné, šedé a černé provedení. V rámci limitované nabídky Super Early Bird jsou k dispozici poslední kusy za 89 dolarů (2 280 Kč) + doprava. Po jejím vyčerpání za něj zaplatíte 99 dolarů (2 530 Kč) + doprava. Doporučená maloobchodní cena přitom bude 128 dolarů (3 280 Kč). Odhadované datum dodání je už v dubnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 27. 2. 2017
  • Požadovaná částka: 5 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 22 083 dolarů (17. 2. 2017 10:00)

Skutečné bezdrátové nabíjení

Bezdrátové nabíjení nás zbavilo nutnosti hledat kabely, stačí telefon pouze odložit na speciální nabíjecí podložku a hned se nabíjí. Přesto to však není úplné osvobození, protože, když telefon zvednete, nabíjení se přeruší. S bezdrátovou nabíječkou MotherBox, za kterou stojí vědci z americké Columbia University, však i tato obtíž odpadá.

Nabíječka se chlubí se tím, že nabízí skutečné bezdrátové nabíjení bez potřeby kontaktu. Toho dociluje použitím technologie elektromagnetické rezonance, čímž se liší od dnes používaných standardů bezdrátového nabíjení, které sází na elektromagnetickou indukci a se kterými není kompatibilní. Jaké jsou rozdíly mezi oběma metodami, se můžete dočíst v našem starším článku.

MotherBox

S MotherBoxem tak můžete současně nabíjet 3 až 4 zařízení s Androidem nebo iOS, aniž byste se museli starat o to, zda máte po ruce příslušné kabely. Schopnost bezdrátového nabíjení přitom doplníte do libovolného smartphonu s Androidem i iOS. Potřebujete k tomu pouze přijímač, který má podobu tenké destičky. Tu jednoduše připojíte k napájecímu portu svého telefonu a umístíte například pod gelové pouzdro.

MotherBox receiver

Kromě velkého MotherBoxu, který má rozměry 152,4 × 152,4 × 152,4 mm a váží 1,36 až 1,81 kg, nabízí autoři i MotherBox Mini, který je určený na cesty. Jeho rozměry jsou 88,9 × 88,9 × 88,9 mm a váží přijatelnějších 0,91 až 1,36 kg. Zatímco velký MotherBox je napájen pouze z elektrické sítě, MotherBox Mini má v sobě navíc integrovanou i Li-Ion baterii s kapacitou 7 000 mAh, takže funguje i jako powerbanka. Současně dokáže nabíjet až dvě zařízení.

MotherBox a MotherBox Mini

V rámci kampaně můžete mít MotherBox už za 79 dolarů (2 020 Kč) a MotherBox Mini za 89 dolarů (2 280 Kč). V obou případech je součástí balení i jeden přijímač. Pokud byste chtěli další, tak samostatný přijímač vyjde na 12 dolarů (310 Kč). K ceně si musíte navíc přičíst i dopravu. Odhadované datum dodání je v září 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 18. 3. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 8 889 dolarů (17. 2. 2017 10:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
René
Čus lidi, u tohoto článku je to mimo mísu, ale potřeboval bych za rozumný peníz sestavičku na které bych rozjel Far Cry 4 na Ful HD... Monitor, klávesnici a myš mám. Díky za tipy
Barry
jak je to se vzdáleností od přijmače ? Jestli to bude nabijet jen na krátkou vzdálenost, tak to není uplně využitelný, nejlíp by bylo kdyby to stačilo nabíjet i na pár metrů, aby to bylo zkutečně revoluční bezdrátové nabíjení

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze