GadgetMix: kryt pro iPhone se stojánkem a zrychlení nabíjení

V dnešním díle našeho seriálu o zajímavém mobilním příslušenství a gadgetech, jsme pro vás vybrali šikovné zařízení, které nejen změří všechny parametry nabíjení a skutečnou kapacitu baterie, ale rovněž nabíjení výrazně zrychlí. Multifunkční pouzdro z leteckého hliníku pro iPhone telefon nejen ochrání, ale poslouží i jako praktický stojánek.

Legion Meter nejen, že změří nabíjení, ale skoro dvojnásobně ho zrychlí

Většina dnešních smartphonů bychom mohli označit za „jednodenní“. Tedy kapacita jejich baterie vydrží na jeden pracovní den, a když ho ráno odpojíte od nabíječky, večer abyste ho opět k nabíječce opět připojili. Někdy se však při náročnějším používání může stát, že telefon bude bez energie už po pár hodinách.

V takových případech při nabíjení oceníte drobné zařízení Legion Meter. Na první pohled vypadá jako běžný flash disk s displejem, ale zdání klame. Jedním koncem ho zapojíte do USB portu, odkud chcete nabíjet, z druhé strany pak zapojíte kabel s připojeným telefonem nebo tabletem.

Uvnitř je vestavěný multimetr, který vám na OLED displeji podá vyčerpávající informace o nabíjení, výkonu a kapacitě. Ultrapřesných výsledků je dosaženo tím, že všechna měření provádí 500× za sekundu.

Na displeji si můžete zobrazit energii vašeho USB portu, která je posílána do vašeho zařízení ve wattech. Kromě toho měří i ampéry a voltáž na vašem USB zařízení. Praktický je však i režim, který počítá mWh, což je užitečné pro analýzu kapacity baterie. Ukáže vám to, kolik mWh se ve skutečnosti vešlo do baterie a jaká je tedy její reálná kapacita. Naměřené hodnoty můžete pak jednoduše vynulovat a je připravený na další měření.

Multimetr je však pouze polovinou schopností Legion Meter. Druhou polovinu tvoří nabíjecí akcelerátor. Urychlovací obvod nabíjení má přitom dva provozní režimy – režim Android a režim Apple, které jsou optimalizované pro zvýšení rychlosti nabíjení zařízení s Androidem a iOS. Obvod PLX Charge Accelerator, který slouží ke zrychlení, si tvůrci Legion Meter nechali dokonce patentovat.

Naměřené hodnoty při experimentálním provozu.

V rámci limitované nabídky může být Legion Meter váš už za 44 dolarů (cca 875 Kč). Jeho doporučená maloobchodní cena přitom bude 69 dolarů (cca 1 372 Kč). Dalších 10 dolarů (cca 199 Kč) si připlatíte za poštovné mimo USA. Předpokládané datum dodání je pak listopad 2014.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 6. 2014
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 106 206 dolarů (10. 5. 2014 11:00)

Pouzdro na iPhone, které poslouží i jako stojánek

Hlavním úkolem většiny pouzder mobilních telefonů, je ochránit je před poškozením při neopatrné manipulaci. Pouzdro fritzframe pro Apple iPhone 5/5S však umí víc a přitom zůstává geniálně jednoduché.

Fritzframe je vyroben z leteckého hliníku, což je zárukou jeho odolnosti a zároveň nízké hmotnosti. Můžete z něj přitom vyklopit samostatný rámeček o půdorysu telefonu. Ten vám neposlouží pouze jako stojánek, ale oceníte ho i například při fotografování, včetně stále populárnějších selfie, a natáčení videa, kdy funguje jako praktická rukojeť.

Spolu s fritzframe však dostanete i speciální úchyty clicks. Pomocí samolepící vrstvy je upevníte na téměř jakémkoli povrchu, např. na palubní desce automobilu, v kuchyni na ledničku nebo v kanceláři, a rámeček jednoduše zaklapnete do jeho zářezů.

Tvůrci fritzframe navíc připravili k pouzdru i aplikaci pro hlasové ovládání, abyste nemuseli telefon při každé činnosti vyjímat z držáků. Aplikace poslouží pro přijímání hovorů, nahrávání videa a pořizování fotografií včetně selfie.

V rámci limitované nabídky na indiegogo.com můžete mít fritzframe už za 71 dolarů (cca 1 411 Kč). Jeho doporučená maloobchodní cena přitom bude 100 až 129 dolarů (cca 1 988 až 2 564 Kč), což není málo. Na výběr bude černé a stříbrné provedení a předpokládané datum dodání je do tří týdnů od konce kampaně, tedy v červnu 2014.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 6. 6. 2014
  • Požadovaná částka: 1 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 1 509 dolarů (10. 5. 2014 11:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze