Sobotní gadgetmix: kryty pro iPhone 5 jako Darth Vader i trávník

11

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Tentokrát vám v našem seriálu ukážeme výběr zajímavých a mnohdy skutečně bizarních pouzder pro iPhone 5.

Kryty ve stylu Hvězdných válek

Jste fanoušky Hvězdných válek? Pak je pro vás přímo povinnost pořídit vašemu iPhonu 5 slušivý kabátek ve stylu této vesmírné ságy, který je navíc oficiálně licencovaný. Na výběr máte hned několik variant, které jsou inspirované postavami ze Star Wars. Pokud je vašemu srdci spíše bližší temná strana síly, tak pravděpodobně sáhnete po Darth Vaderovi.

Na své si však přijdou i fanoušci vysokého chlupáč Chewbacca, který nerad prohrává a je parťákem Hana Sola. Nebo snad dáváte přednost dvojici robotů, kteří prochází celou sérií jako červená nit. Na výběr máte jak zlatý kryt inspirovaný užvaněným protokolárním droidem C-3PO, tak jeho malého bílo-modrého parťáka R2-D2.

Trávník, který si ponesete na iPhonu

Milovnice a milovníci přírody jistě zajásají nad krytem na japonským pouzdrem na iPhone 5 Shibaful iPhone Case. S ním si totiž ponese na zádech a bocích telefonu svěží zelený pažit, který sice není pravý, ale je od tomu reálnému k nerozeznání podobný. To však má i své nevýhody, když ho ztratíte v trávě, tak se vám bude dost těžko hledat.

Trávník na povrchu krytu je podle jeho tvůrců vymodelován přesně podle toho, který najdete v parku Yoyogi v Tokiu. Zároveň doufají, že by mohli v budoucnu vytvořit další podobné kryty, které budou mít svůj vzor ve slavných parcích v Londýně a New Yorku. Pokud však toužíte po tom již existujícím, tak si pospěšte. Jedná se totiž o limitovanou edici.

Pouzdro pro milovníky postimpresionistů

Patříte mezi milovníky umění a mezi vaše oblíbené malíře patří zejména Vincent van Gogh nebo Edvard Munch? Svůj oblíbený obraz si nyní můžete nosit stále při sobě. Na výběr máte například kultovní Výkřik od Edvarda Muncha nebo Van Goghovu slavnou Hvězdnou noc, Slunečnice nebo Autoportrét.

Pevné pouzdro je potažené plátnem, které je zcela nebo částečně ručně malované, takže iluze skutečného obrazu je opravdu dokonalá. Pouze absint, který si tehdejší umělci tak rádi dopřávali, se s pouzdrem nedodává.

Jako pouzdro poslouží i zlomený skateboard

Jedno z nejbizarnějších pouzder pro iPhone, které jsme viděli, vypadá jako polovina zlomeného skateboardu. iPhone se vkládá do jeho horní části a pouzdru nechybí ani kolečko, které poslouží i jako praktický stojánek. Díky šikovným výřezům přitom můžete používat bez omezení všechny funkce telefonu včetně zadního fotoaparátu.

Pouzdro je přitom vyrobeno z odolného netoxického silikonového materiálu, který telefon ochrání před poškrábáním, nárazy i nečistotami. Na výběr přitom máte kromě klasické černé a bílé hned z několika pestrých barev - modrá, světle modrá, červená, zelená, fialová, žlutá. Ženy ocení světle růžovou a tmavě růžovou. Ceny pouzder se přitom u jednotlivých barev liší.

  • Kde koupit: amazon.com
  • Za kolik: $1,99 - $5,98 (38,50 - 116 Kč)

Ideální pouzdro pro ekology a vojáky

Patříte mezi ty, kterým není lhostejné životní prostředí, nebo máte alespoň rádi papírové skládanky? Japonci jsou proslulí svými papírovými skládankami origami. Pouzdro Paper Jacket Case sice origami není, ale přesto si při jeho skládání pěkně vyhrajete.

Vyrobené je z tvrdého kartonu, takže určitou míru ochrany vašemu iPhonu 5 nebo 4S poskytne i tak. Vybrat si přitom můžete hned ze dvou potisků. Muži ocení spíše maskáčový vzor. To ženy raději sáhnou po druhé variantě s potiskem novin.

Zdroje: japantrendshop.com, firebox.com, amazon.com, japantrendshop.com, firebox.com

Diskuze ke článku
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
350 za kus kartonu? Jakoby nešlo si to udělat sám doma z krabice od bot, ještě bude člověk "za machra" co má kryt na telefon od Nike... Leda by v tom byl nějaký dar na obnovu stromů či něco takového...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Osobne by som za kryt na mobil nedal viac ako 5€ ...
Kneblis
Apple vždy až za konkurencí a to jak s výkonem/cenou a kvalitou. Jediné na co se slavná firma zmůže je hromadné podávání žalob na konkurenci. :-)
Stichon
Ten travnatej kryt je vyroben metodou flockování, takže se to velmi brzy odře- zejména na hranách a bude to vypadat odporně, za 1200kc není o co stát. Můj odhad je, že do měsíce budou minimálně hrany odřené...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze