GadgetMix: kryt pro iPhone s Androidem a pero s powerbankou

8

V dnešním díle našeho seriálu pro vás máme pozoruhodný kryt pro iPhony, který nás zaujal na Kickstarteru. Má v sobě integrovaný plnohodnotný pětipalcový smartphone střední třídy s čistým Androidem 7.0 Nougat a funkcemi, jako je bezdrátové nabíjení, NFC nebo IR. Druhým dnešním gadgetem je kuličkové pero, které v sobě integruje flashdisk s powerbankou.

Z jedné strany iPhone z druhé Android

Už jsme si zvykli, že kryty mobilních telefonů tu už nejsou pouze od toho, aby zajistily ochranu před poškozením při neopatrném zacházení, ale mohou poskytovat další funkce rozšiřující možnosti telefonu. Kryt Eye však posouvá laťku ještě mnohem dál. V podstatě se jedná o slušně vybavený smartphone s čistým Androidem 7.0 Nougat, který je vestavěný do krytu pro iPhony od verze 6/6 Plus a výš.

Protože však Eye nemá vlastní mikrofon a reproduktor využívá při telefonování mikrofon a reproduktor iPhonu, ke kterému se připojí přes konektor Lightning a výrazně rozšiřuje jeho možnosti. Co se týče hardwaru, nabízí Eye 5palcový AMOLED displej s Full HD rozlišením a podporou funkce Allways on Display, který je chráněný sklem před poškrábáním.

Eye

Uvnitř je pak osmijádrový MediaTek Helio P20 se čtyřmi jádry taktovanými na 1,6 GHz a čtyřmi jádry taktovanými na 2,3 GHz, který doplňují 3 GB RAM. Interní paměť samotného krytu má kapacitu 16 GB a navíc je jí možné pomocí microSD karty rozšířit o dalších 256 GB.

Eye

Baterie s kapacitou 2 800 mAh napájí nejen samotný Eye, ale zároveň se z ní nabíjí i baterie iPhonu. Spolu s krytem navíc získáte i možnost bezdrátového nabíjení, které je kompatibilní se standardem Qi.

Z dalších funkcí můžeme uvést podporu Dual SIM, kdy jsou oba sloty pro SIM kompatibilní s LTE v pásmech 800/1800/2100/2600 MHz s maximální přenosovou rychlostí 300 Mb/s. Bezdrátová data je možné přenášet i přes Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2 nebo NFC. Navíc však nabízí i RF vysílač a přijímač 315/433MHz nebo IR blaster a přijímač.

Eye

Z dalších funkcí můžeme ještě zmínit FM rádio, GPS nebo 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Zajímavou vychytávkou je pak i tenká kovová destička pod displejem, která slouží pro uchycení k magnetickému držáku v autě.

Množství funkcí se nicméně odráží na větších rozměrech a hmotnosti, kvůli čemuž se z iPhonu s nasazeným krytem stává cihla. Varianta pro iPhone 6/6S/7 má rozměry 142,8 × 69,8 × 13,1 mm a váží 90 gramů. V případě varianty pro iPhone 6 Plus/6S Plus/7 Plus jsou rozměry 162,5 × 80,5 × 13,3 mm a hmotnost dokonce 98 gramů.

Eye

V rámci limitované Super early birds nabídky můžete mít Eye v bílé nebo černé barvě bez 4G konektivity za 189 dolarů (4 880 Kč) s odhadovaným datem dodání v srpnu a s 4G konektivitou za 229 dolarů (5 910 Kč) s odhadovaným datem dodání v září.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 15. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 95 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 20 053 dolarů (3. 3. 2017 12:00)

Švýcarský nůž mezi kuličkovými pery

Psaní na papír je pouze jednou z funkcí, které kuličkové pero ChargeWrite dokáže. Kromě toho vám poslouží i jako powerbanka, flashdisk, stylus nebo čistič displeje. Není divu, že měsíc před ukončením kampaně tento kanadský všeuměl již vybral na indiegogo.com více než pětinásobek požadované částky.

Pero je k dispozici ve dvou variantách. Zatímco ChargeWrite disponuje integrovanou baterií s kapacitou 1 000 mAh, ChargeWrite+ nabídne pouze 650 mAh, ale navíc má i interní paměť o velikosti 16 GB, která u nižší verze chybí. Přestože se kapacita baterie může zdát v porovnání s běžně dostupnými powerbankami malá, v nouzi vám může přidat několik dalších hodin provozu.

ChargeWrite

Dobíjení i přenos dat probíhá přes klasický USB konektor. Pro nabíjení telefonu je však pero vybaveno univerzálním konektorem, který z jedné strany funguje jako microUSB a z druhé strany jako Lightning.

ChargeWrite

Jedno pero ChargeWrite vás v rámci kampaně vyjde na 29 dolarů (750 Kč). Za ChargeWrite+ pak zaplatí 39 dolarů (1 010 Kč). Odhadované datum dodání je v květnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 3. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 51 122 dolarů (3. 3. 2017 12:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Mirek
Ten kryt na iphone je zajímavý koncept. Při troše fantazie člověka napadají další zajímavá řešení založená na podobném nápadu. Je to blbost, až se divím, že s tím někdo nepřišel dřív.
Anonym
Ten pocit keď je tvoj kryt na mobile lepší než mobil čo máš :D :D
Lukas
:D :D :D Dojebat si iPhone něčím tak zkurveným jako je Android :D :D :D
A teď všichni do mě vy droidí dementi ! ! ! :D :D :D
Lukáš M
Přestaňte se hádat, děti, a zkuste se racionálně zamyslet. K čemu sakra takový kryt? Jaká je přidaná hodnota. Proč dělat z telefonu za extra 6 K hnusnou cihlu? Pokud potřebuji druhý telefon s Androidem, do 6 tisíc seženu slušně vybavený.. Nechápu vynálezce tohoto gadgetu a myslím, že s tím neprorazí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze