FreeBox: šiřte teror vlastním prstem a další skvělé hry zdarma

1

Dnešní FreeBox bude plný rozporů. V jednu chvíli se vydáme do snové říše s roztomilým pejskem, abychom za chvíli zlikvidovali světovou metropoli vlastními prsty, kterými rozšlapeme lidi, auta i budovy. Krásné střídá hrůzné, ale stále je na prvním místě zábava. Nakonec ještě procvičíme postřeh s dvojicí svižných hříček na odreagování.

FreeBox #162 – nejlepší hry zdarma

Mimpi

Pokud čtete mobilenet pravidelně, Mimpi pro vás nebude žádnou novinkou. Je to povedená česká plošinovka s roztomilým pejskem v hlavní roli. Nesmíte se však nechat oklamat hezkým a barevným vizuálem, ve skutečnosti je titul nekompromisní a hned od druhé úrovně začne být opravdu těžký. Může za to jedna zvláštní charakteristika, tvůrci po vás mnohdy chtějí, abyste jedním prstem ovládali pohyb hlavní postavy a druhým manipulovali s prostředím. Najednou.

Mimpi

Právě možnost posouvat plošinky, rozpojovat je a jinak měnit herní terén je ohromnou výhodou titulu. Z prostého přesouvání mráčků se dostanete do situace, kdy budete muset řešit obtížné logické hádanky, abyste se vůbec posunuli dál. V kombinaci s náročným pohybem mezi překážkami se z toho stává ultimátní výzva pro fanoušky obtížných her a… masochisty. Schválně, dovedete se dostat až do cíle? Budete jedni z mála. Jinak už vyšel i druhý díl a můžete se podívat, jak se hra tvořila.

Stáhnout Mimpi

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

ThumbZilla

I na malém displeji se můžete cítit jako Godzilla. Tedy, v tomto případě ThumbZilla. Z prvního pohledu sledujete nebohé lidi pobíhající po ulici, vidíte nešťastné řidiče, jak se řítí do záhuby, a snad si ani nechcete představovat lidi čekající za oknem, zda se jim neblahá pohroma vyhne. Onou pohromou jste vy. Řítíte se ulicí a svými obřími chodidly likvidujete vše, na co šlápnete.

ThumbZilla

A i když vám těch nebožáků může být líto, zde jste jen ve hře a nejlepší skóre získáte za maximální destrukci. Chození je rovněž velmi intuitivní, kam na displej přiložíte prst, tam dopadne jedno chodidlo. A tímto způsobem jdete dopředu a rozséváte zkázu. Sám průchod můžete vylepšit i různými humornými botami, případně si pomoci několika bonusy, třeba laserovým pohledem. Na konci hry váš výsledek humorně okomentují i místní noviny.

Stáhnout ThumbZilla

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

ZAGA

Snad se nebudu opakovat, když řeknu, že mobilní telefony jsou jako zrozené pro jednoduché arkádové hry. Zatímco na domácí konzoli očekáváme skutečně pohlcující zážitek, v telefonu na to mnohdy není čas. Ne vždy se chcete nořit do složitého příběhu, identifikovat se s postavami a jednoduchá hříčka s primitivní grafikou, ale chytlavou hratelností, je to pravé, co zrovna hledáte.

ZAGA

ZAGA je nenáročný titul, který vás sice donutí často restartovat, protože přežít delší dobu už tak snadné není, ale pro ovládání si vystačíte s jedním prstem. Dotyk displeje totiž znamená, že dvě čáry, které ovládáte, změní směr a případně se i překříží. Prvně si všimněte překážek, kterým se v úrovni musíte vyhýbat. Druhou důležitou věcí jsou barevné body. Ty je potřeba sebrat právě jednou z barev, abyste získali vyšší skóre.

Stáhnout ZAGA

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Flip

Co jsem řekl o předchozí hře, platí i o této. Tedy až na tu část s křížením barev. A sbíráním vybraných bodů. V této hříčce od Ketchappu sice také něco sbíráte, konkrétně drahokamy, ale jinak jde o skákání nad propastí. Stojíte na plošince, odrazíte se a pokusíte doletět na druhou. Asi vám už došlo, že nyní budete určovat sílu skoku. Pokud to špatně odhadnete, skončíte mimo bezpečnou plochu a spadnete do prázdna.

Flip

I když se trefíte, výsledek nemusí být optimální. Opakované trefování středu vám zajistí bonusové body a jednou za čas máte možnost získat drahokamy pro nákup nových herních postav. S každou hrou se vám body navíc sčítají a po získání dostatečného počtu se dostanete do speciální bonusové místnosti, kde na velké ploše sbíráte prémiovou měnu jako na běžícím pásu.

Stáhnout Flip

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)