Fotky jako od Picassa: aplikace Prisma nově také pro Android

10

Aplikace Prisma funguje jako pokročilý editor, který pomocí speciálních algoritmů převede váš snímek do podoby, jako by jej namaloval některý slavný umělec. Autoři projektu si navíc zakládají na tom, že za zpracováním nestojí jen tak nějaký software, výsledky a oblíbenost mluví za vše. Nově je Prisma dostupná také pro Android.

Aplikace Prisma vpadla do povědomí uživatelů po celém světě před několika málo týdny. Ne že by snad grafických editorů na úpravu fotografií bylo v dnešních obchodech aplikací málo. Prisma je však svým způsobem jedinečná. Nestaví totiž na jednoduchém hledání hran, podle kterých fotografii upraví, ale na pozadí běží speciální algoritmus, který snímek „pochopí“ a až následně fotografii upraví, například do takové podoby, jako by výsledek vzešel z ruky slavného malíře. Ne náhodou jsou navíc výsledky ve čtvercovém formátu, ideálně se tak hodí na Instagram.

Nepřehlédněte:

Ukázky z aplikace Prisma

Aplikace Prisma měla zpočátku exkluzivitu pro operační systém iOS, nyní se však dostává i na platformu Android. Ještě minulý týden, kdy aplikace do Obchodu Play vnikla, byla označena jako Beta, nyní je k dispozici ke stažení jako plná verze bez jakýchkoli problémů. Vysoké hodnocení aplikace v Obchodě Play je v tomto ohledu všeříkající.

Aplikace Prisma je dostupná zdarma, zvláštní požadavky kladeny nejsou. Je však nutné počítat s tím, že vytváření fotografií je poměrně náročné a na výsledek si chvíli počkáte. Autoři projektu navíc rozhodně nezahalí, v brzké budoucnosti bychom se měli dočkat také úpravy videoklipů, které nabídnou stejně zajímavé efekty jako fotografie.

Stáhnout Prisma

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: play.google.com

Diskuze ke článku
radim
Jakým způsobem probíhá zpracování? Odesílá aplikace fotky někam do cloudu k analýze nebo zpracování funguje lokálně? Podle logu firewallu se aplikace intentivně snaží komunikovat. Bez připojení k internetu píše "Prisma is over capacity".
tomas
Snad vyjde aj na pocitace. Nehovori sa o tom?
Standa
Program na kurvení fotek? Hnus fialovej...
Martin
Zkoušel jsem na P8 lite a přeměna do vybraného filtru je žalostně pomalá. Někdy se obrázek ani do vybraného filtru nepřeměnil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze