Facebook pracuje na aplikaci připomínající populární Prismu

1

Aplikací umožňujících zajímavou a pokročilou úpravu vašich fotografií či videozáznamů přibývá. Popularitě se těší zejména takové, které vše udělají za vás a především rychle. Na prozatím neznámé aplikaci, která vám v reálném čase upraví video, nyní pracuje Facebook.

Prisma
Úprava videa v aplikaci Prisma

Letos v létě o sobě dala nejvíce vědět aplikace Prisma, která pomocí speciálního algoritmu dokáže z vašich fotografií a nově i videozáznamů vytvořit takřka umělecké dílo. Velká popularita patrně neunikla ani Facebooku, který se zřejmě nechal inspirovat k vývoji své nové aplikace. Její počáteční vývojovou verzi ukázal v televizní relaci WSJD Live, kde bylo možné spatřit přidávání různých filtrů do právě natáčeného videa.

TIP! Už nejen fotografie, Prisma nově zvládá upravit také videa

Chris Cox
Chris Cox z Facebooku v pořadu WSJD Live

Právě možnost nasazení v reálném čase by měla být hlavní zbraní této aplikace, případně doplňku. Facebook totiž živé přenosy nabízí a poměrně snadno by tak mohl dodat doplňkovou funkci. Uživatelé by mohli v přímé přenosu měnit různé filtry, které by diváci rovnou viděli. Prozatím však není známo, v jaké fázi je vývoj a Facebook tak samozřejmě ani neprozradil, kdy bychom se mohli dočkat veřejného nasazení.

Zdroje: thenextweb.com, phonearena.com