Pokémon Go si v prvním týdnu stáhl rekordní počet uživatelů

3

Hra Pokémon Go se stává nejstahovanější aplikací všech dob za první týden od vydání. Alespoň to uvádí Apple ke stahovanosti jedné z nejslavnějších mobilních her současnosti v obchodě App Store.

Pokémon GO

Nepřehlédněte: Jak hrát Pokémon GO: jak vylepšovat pokémony

Geolokační hra Pokémon Go se v našich končinách objevila teprve před týdnem, ale v jiných zemích si jí užívají již delší dobu. Společnost Apple se vyjádřila k míře stahování za první týden života aplikace, která se nejdříve objevila v 5. července v Austrálii, na Novém Zélandu a o den později i ve Spojených státech a od 21. července si jí užívají i v Japonsku.

Apple prozatím neuvedl konkrétní čísla, avšak podal informaci, že Pokémon Go je nejstahovanější aplikací v historii App Store za první týden od vydání. Není velkým překvapením, že se kreslení „tvorečkové“ z animovaného seriálu šplhají na vrchol, ale nyní máme potvrzené zprávy, že první čísla stahování budou ohromující.

TIP: Jak hrát Pokémon GO: tipy jak bojovat

Dle analytika společnosti SuperData Resarch mohl Pokémon Go vydělat již okolo 14 milionů dolarů od 11. července, čímž by byla jeho denní tržba přibližně 2 miliony dolarů. Na oficiální čísla si budeme muset ale počkat.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, polygon.com