Prisma bude už brzy umět i videa. Dočkáme se za pár týdnů

5

Jedním z hitů mezi mobilními aplikacemi letošního léta je Prisma. Pokročilý grafický editor, který dokáže pomocí pokročilých filtrů změnit fotografie, aby vypadaly, jako by je namaloval slavný malíř. Počátkem tohoto týdne byla vydána verze pro Android a nyní její tvůrci oznámili, že během krátké doby aplikace začne podporovat i video.

Prisma se od dalších podobných aplikací, které umožňují přidávat k fotografiím nejrůznější filtry, liší tím, že využívá jedinečnou kombinaci neuronových sítí a pokročilé umělé inteligence. Algoritmus, který běží v cloudu, tak nejprve pochopí obsah snímku a podle toho ho upraví.

Ukázky z aplikace Prisma

Prisma Labs, která za aplikací stojí, zveřejnila některá zajímavá čísla. Od 11. června, kdy byla Prisma vydána pro iOS, byla na této platformě nainstalovaná více než 12,5milionkrát. Má zde 1,55 milionů denních aktivních uživatelů, kteří již celkem upravili více než 500 milionů fotografií. Verze pro Android pak v první den svého vydání nashromáždila 1,7 milionů stažení a 50 milionů zpracovaných snímků.

TIP: Fotky jako od Picassa: aplikace Prisma nově také pro Android

V současnosti nicméně aplikace podporuje pouze fotografie. Podpora videa ale dorazí co nevidět. Podle spoluzakladatele Prisma Labs Alexeje Moiseenkova je technologie pro přidání filtrů k videu již připravena. Společnost nicméně potřebuje upravit svou infrastrukturu, aby zvládla vyšší zátěž spojenou s editací videa.

Stáhnout Prisma

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: bloomberg.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
thegrid
Už teď je to pěkně pomalý. Nehledě na tom, že nejdou zobrazit náhledy filtrů ale vždy otravně čekat na dostažení aktuálního snímku. No nic. Škoda.
Automatické spuštění kamery snad škoda zmiňovat. Otraaavaaa.
Vestor
Přesně tak, už teď jim servery nestíhají fotky, nechci vidět co bude u videa.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze