Už nejen fotografie, Prisma nově zvládá upravit také videa

5

Letní hit mezi aplikacemi nese název Prisma. Dokáže totiž během několika vteřin proměnit vaši fotografii doslova v umělecké dílo, a to pomocí speciálních algoritmů. Nově získáte možnost obdobně upravovat také svá videa, prozatím pouze na systému iOS.

Prisma

Aplikace Prisma o sobě dala prvně vědět letos v létě a velmi brzy se stala populární mezi mnoha uživateli. Na první pohled se sice jedná jen o další editor fotografií, avšak důvodem velké popularity je jedinečnost Prismy. Nestaví totiž na jednoduchém hledání hran, podle kterých fotografii upraví, ale na pozadí běží speciální algoritmus, který snímek „pochopí“ a až následně fotografii upraví, například do takové podoby, jako by výsledek vzešel z ruky slavného malíře. Ne náhodou jsou navíc výsledky ve čtvercovém formátu, ideálně se tak hodí na Instagram. Zpočátku probíhaly veškeré úpravy na speciálních serverech, avšak později přibyl offline režim, který je prozatím dostupný jen pro iOS.

TIP! ESET varuje před falešnými aplikacemi Prisma v Google Play

Prisma

A právě majitelé iPhonů či iPodů mají nyní možnost vyzkoušet další novinku. Jde o již dříve avizovaná videa, která budete opět moci zahalit do působivých uměleckých úprav. Omezením bude samozřejmě délka videa, která musí být maximálně 15 vteřin a v tuto chvíli si také uživatelé musí vystačit s pouze 9 filtry. Vývojáři nicméně přislíbili, že budou přibývat další. Pakliže jste aplikaci již používali, víte, že poměrně náročná úprava fotografie chvilku trvá. U videí se tento čas prodlužuje a například na nejnovějším iPhonu 7 zabere úprava 15vteřinového snímku půl minuty. Pokud máte starší iPhone 6s, počkáte si zhruba minutu, u iPhonu 6 už se dle Engadget.com jedná o 2 minuty.

Jak může vaše výsledné video vypadat, se můžete podívat například na přiloženém hudebním klipu. Prisma vývoj své aplikace nadále posouvá a videa, včetně offline režimu, by se měla časem objevit také pro operační systém Android. Další funkcí, kterou již vývojáři potvrdili, je tvorba upravených GIF animací. Nadále se tak máme nač těšit.

Stáhnout Prisma

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: engadget.com, itunes.apple.com

Diskuze ke článku
Dan
ANO
Clovek by cekal, ze to prijde na windows jako univerzalni aplikace, kdyz je to pro IOS. Tam by to asi nemlo smysl, ne na mobilnich hrackoidnich CPU. Nicmene uprimne neverim, ze to prijde jinak nez do photoshopu ..... jelikoz je to fakt naprosto k nicemu. Upravil jsem par obrazku ve vinci a co jako? Proste to nici obrazky a je to absolutne k nicemu .... proste takova ta bomba vec, kterou clovek zkusi a ...... a ....... konec.
Xwert Is
Xwert Is
Už funguje úprava fotiek offline ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze