Fossil po téměř 10 letech oficiálně opouští trh s chytrými hodinkami

Fossil po téměř 10 letech oficiálně opouští trh s chytrými hodinkami
Fotografie: Fossil
  • Raději se bude věnovat výrobě tradičních hodinek, šperků a koženého zboží
  • Společnost slibuje i nadále zajišťovat softwarovou podporu

Americká společnost Fossil byla dlouhodobě jedním z mála hráčů na trhu s chytrými hodinkami s Wear OS (dříve Android Wear). Se svým prvním modelem značka přišla už v roce 2015, tudíž má poměrně bohatou historii, nyní se však zdá, že je chytrým hodinkám s logem Fossil definitivní konec. Tomuto vývoji napovídalo i velmi očekávané představení řady hodinek Gen 7, k němuž ale nikdy oficiálně nedošlo, ačkoliv se s jejich uvedením původně počítalo. Řada hodinek Gen 6 byla představena v srpnu 2021, jak uvádí The Verge, a zřejmě bude zcela poslední, které se kdy od Fossilu dočkáme.

Vzhledem k tomu, že se segment chytrých hodinek v posledních několika letech výrazně vyvinul, jsme učinili strategické rozhodnutí opustit byznys s chytrými hodinkami,“ uvedl pro The Verge Jeff Boyer, výkonný viceprezident a provozní ředitel společnosti Fossil. „Skupina Fossil přesměrovává své zdroje na podporu hlavních segmentů našeho podnikání, které nám i nadále poskytují velké příležitosti k růstu: navrhování a distribuci zajímavých tradičních hodinek, šperků a koženého zboží pod našimi vlastními i licencovanými značkami.

O zřejmém ukončení aktivit této značky ve spojitosti s chytrými hodinkami již ke konci minulého roku kolovaly zvěsti na Redditu, kde se fanoušek této značky odkazoval na zaměstnance oficiálního obchodu Fossil, který se s ním o tuto informaci podělil. Chvíli na to americká značka vyprodávala některé modely chytrých hodinek s až 50% slevou, což zvěstem o blížícím se konci rovněž naznačovalo.

Fossil slibuje podporované modely hodinek i nadále zásobovat softwarovými aktualizacemi.

Již tak relativně malý rybníček výrobců chytrých hodinek s Wear OS se tak stane ještě menším, což je rozhodně škoda nejen pro zákazníky, ale také pro systém Wear OS jako takový. Pozitivní je, že v průběhu několika příštích let by měly hodinky dostávat aktualizace, jak často a po jak dlouhou dobu, však výrobce bohužel nijak neupřesnil.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze