OnePlus Watch 2 mají tělo z nerezové oceli a systém Wear OS

3
OnePlus Watch 2 mají tělo z nerezové oceli a systém Wear OS
Fotografie: OnePlus
  • Hodinky vsadily na kruhový vzhled a 1,43" AMOLED displej
  • Velká baterie zajistí dvoudenní výdrž při intenzivním používání
  • Objevuje se 7,5W rychlonabíjení
  • Potěší zvýšená odolnost nebo 32GB interní paměť

OnePlus to v segmentu nositelné elektroniky nevzdává a po zhruba třech letech představilo zbrusu nové chytré hodinky nazvané jednoduše OnePlus Watch 2. Poznávacím znamením novinky je nejen kruhový vzhled, ale také konfigurace „Dual Engine Architecture“, což znamená, že zařízení využívá dva různé procesory pro odlišné typy využívání. Základem je procesor Qualcomm Snapdragon W5, se kterým se pojí operační systém Wear OS. Dále je zde procesor BES2700 pro systém RTOS pro minimalizaci spotřeby.

OnePlus Watch 2

U energie můžeme rovnou zůstat, v těle hodinek je baterie s kapacitou 500 mAh a při standardním režimu se systémem Wear OS se výdrž může při běžném používání vyšplhat na 100 hodin. Pokud budete extrémně nároční, slibuje výrobce až 48 hodin na nabití. Při úsporném režimu se systémem RTOS máte k dispozici nejen zobrazení času a data, ale například i sledování spánku, sportovních aktivit či vyřizování hovorů. V tomto režimu se výdrž hravě protáhne až na 12 dnů.

OnePlus Watch 2

Výrobce vyzdvihuje na poměry hodinek podporu rychlého 7,5W drátového nabíjení. Pomocí něj dobijete baterii za 60 minut. I jen 10minutový pobyt na nabíječce však zajistí celodenní výdrž hodinek v běžném smart režimu.

Watch 2 se chlubí tělem z nerezové oceli, díky čemuž lze očekávat jistou robustnost, ovšem za cenu vyšší hmotnosti. Samotné hodinky váží 49 gramů, s nasazeným řemínkem z nerezové oceli se hmotnost dostane na 80 gramů. Čelní straně dominuje 1,43" AMOLED displej s jemným rozlišením a 60Hz obnovovací frekvencí, který je kryt mírně zaobleným 2,5D safírovým sklíčkem. O viditelnost i venku se stará vysoký jas až 1 000 nitů.

OnePlus Watch 2

Nechybí odolnost MIL STD-810 a 5 ATM, stejně jako GPS. Hodinky měří váš srdeční tep či okysličení krve. Dostalo se též na pulzní oxymetr, který během spánku detekuje jednotlivé fáze a měří kvalitu vašeho spánku. Sleduje frekvenci vašeho dýchání a hladinu kyslíku, díky čemuž dokáže odhalit případné sklony k chrápání.

K dispozici je i 32GB interní paměť, kterou dále využijete i pro mapové podklady nebo hudbu. Doplňme, že hodnota operační pamětí se zastavila na 2 GB. Kompatibilita je však zajištěna jen s telefony majícím Android 8.0 a novější. S iPhony se Watch 2 nespojí.

Na evropských trzích můžete hodinky již nyní předobjednat za zaváděcí cenu 299 eur, což je v přepočtu zhruba 7,5 tisíc korun a zdarma získáte bezdrátová sluchátka OnePlus Buds 3. Po prvotní akci cena stoupne na 329 eur, tedy zhruba na 8 400 Kč.

Technické parametry OnePlus Watch 2

Kompletní specifikace
Konstrukce47 × 46,6 × 12,1 mm, 49 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon W5 Gen1,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor500 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
DostupnostQ1 2024, ?
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
To už vyjde levněji od Xiaomi.
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Zaujímavý počin. Trochu ma prekvapil dizajn. Som zvedavý ako sa to bude nosiť s tou vystúplou častou na strane ovládania
Ben Ben
Ben Ben
Ten design se mi docela zamlouvá.WearOS super. Ale rámečky sou moc velké.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze