Fortnite pro Android vyjde údajně již v srpnu exkluzivně pro Note 9

6
Fortnite pro Android vyjde údajně již v srpnu exkluzivně pro Note 9
Fotografie: Epic Games
  • Fortnite pro Android údajně vyjde již 9. srpna
  • Představí se spolu se Samsungem Galaxy Note 9, který získá pro hru exkluzivitu

Fortnite je pravděpodobně nejpopulárnější online hrou současnosti. Popularitu žánru Battle Royale sice odstartovalo PUBG, ale právě Fortnite mu nedlouho na to uzmul prvenství díky důrazu na humor a rychlou hratelnost. Zatímco na počítači, konzolích a dokonce i Apple telefonech či tabletech si hru již dávno můžete zahrát, Android stál dosud stranou.

Oficiálně nebylo nic potvrzeno, ale několik nezávislých zdrojů serveru Phone Arena potvrdilo, že se hra představí u příležitosti uvedení telefonu Samsung Galaxy Note 9, tedy 9. srpna. Dle zákulisních informací se Samsung snaží výrazněji vstoupit i do oblasti herních zařízení a toto by mohl být jeden z kroků. Samsung by tak měl získat časovou exkluzivitu na hru. Pro budoucí majitele Galaxy Note 9 pak bude mít připraveny další bonusy zdarma, především herní měnu a převleky.

Hra údajně také počítá s platformou Samsung DeX, takže si ji zahrajete i po připojení na větší obrazovku s myší a klávesnicí.

Věděli jsme, že se vydání hry pro Android chystá a exkluzivní partnerství se Samsungem by vysvětlovalo, proč EPIC Games ohledně data vydání tak dlouho mlčí. Vyvstává také otázka, kolik peněz za tuto exkluzivitu musel Samsung zaplatit, není totiž žádným tajemstvím, že hra nyní patří mezi nevýdělečnější herní projekty díky svému free-to-play systému, kdy si hráči nakupují nové převleky a další drobnosti. Zásadní otázkou je, jak dlouho časová exkluzivita potrvá (a jestli vůbec), majitelé telefonů jiných výrobců z ní jistě nebudou nadšení, což může mít negativní dopad na komunitu.

Diskuze ke článku
Nigfire
No nevím, to asi budou mít na serverech dost prázdno...
Eedx
Nechapu, pro pri vydavani novych her je hra vydavana nejprve na IOS a Android zustava vzdycky jako posledni.
Dan
Uvidíme jak dlouho to na note vydrží. Hádám že další den to bude na netu, ale uvidíme jestli to půjde nainstalovat i na jiném telefonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze