Battlelands Royale
recenze

Battlelands Royale

Vyzyvatel PUBG a Fortnite ze světa telefonů

Žánr Battle Royale vzal herní svět útokem. Karty jsou sice rozdány a králem je stále Fortnite, avšak na telefonech se objevila zajímavá alternativa, kde jedno kolo trvá výrazně kratší dobu a ovládání není tak složité.

Pod zcela generickým názvem a naprosto nezajímavou ikonou se skrývá hra, která vás dovede překvapit. Ano, dělá sice jen to, co slibuje, ale dělá to velmi dobře. Ve světě počítačů a konzolí patří dnes žánr Battle Royale mezi nejoblíbenější a daří se mu i na telefonech. Tady se ovšem potýká s problémy, že je pro dotyková ovládání a „casual“ publikum příliš složitý. Dnes recenzovaný titul se to snaží řešit.

Battlelands Royale – videorecenze

Všichni proti všem

Battlelands Royale splňuje premisu všech správných Battle Royale her, jako jsou PUBG nebo Fortnite. Vysadí vás a další hráče na ostrově s holýma rukama a vaším cílem je přežití. Jsme ve světě mobilních her, takže mapa je menší a počet hráčů se smrsknul na 32. Vy tak musíte být posledním přeživším, zatímco 31 hráčů zemře. Po ostrově nacházíte zbraně, vybavení, lékárny či štíty a čas od času někde přistane zásilka s kulometem či raketometem.

Umřít hned na začátku sice není příjemný pocit, ale žádná tragédie také ne. Prostě se přihlásíte do další bitvy. Jak se však počty přeživších snižují a mapa se zmenšuje, vy začnete být pořádně nervózní. Pokazit to teď by byla hrozná škoda.

Zjednodušit na kost

Nemá smysl si nic nalhávat, titul se snaží tento grandiózní zážitek přenést skutečně na cesty, tedy ne jako to udělalo třeba PUBG, kdy jde o stejnou hru jako na PC, takže je dlouhá, komplikovaná a složitě se ovládá (i když špatné to rozhodně není). Jeden zápas v tomto případě trvá jen několik minut, hráčů je méně, celý ostrov přeběhnete za chvilku a neřešíte detailní správu vybavení. Celý zážitek je mnohem jednodušší, nenajdete tu ani vozidla.

Hledáte-li komplexní válečnou hru, hledejte jinde. Battlelands Royale neustále myslí na to, že můžete hrát třeba v tramvaji nebo dokonce bez zvuku. K ovládání všeho slouží jen dva virtuální joysticky. Jedním se pohybujete, druhým míříte a střílíte. Chcete sebrat zbraň, lékárnu či štít? Stačí chvíli stát na místě. Funguje to báječně a do hry se skutečně dostanete během chvilky. Je tu dokonce i jedna nesmírná výhoda – místo k seskoku si vyberete před hrou a všichni pak přistanete najednou. A to je fér.

Roztomilost a humor

Více než PUBG se titul podobá Fortnite. Právě tím, že je tak barevný a vizuálně hravý. Prostředí je jednoduché a pohodlně se v něm vyznáte. Každá lokace je však natolik unikátní, že vám hra nebude připadat fádní. Za zmínku stojí ještě křoví, ve kterém se můžete skrývat, ale každý pohyb vás prozradí. Nesmím také pominout, že delší hraní dovede váš telefon pořádně rozpálit. Doufejme že další aktualizace trochu sníží hardwarové nároky.

Základní a vlastně jediný monetizační princip stojí na změně vzhledu postavy. Nemůžete si koupit lepší zbraně – každý bude mít vždy stejné výchozí podmínky. Můžete však vypadat lépe. A to se vám prostým hraním jen tak nepodaří. Odměny získáváte až po několika dosažených úrovních, což jsou hodiny práce. Pokud si však zaplatíte nějakých 150 Kč, nové oblečky, animace a padáky na vás čekají téměř neustále.

Závěr

Battlelands Royale vlastně nemá žádnou příliš originální myšlenku, ale jestli hledáte Battle Royale hru, která skvěle funguje a je ušita na míru telefonům, lepší volbu asi nenajdete. Free-to-play model téměř neodměňuje neplatící hráče, ale zase je nijak nepenalizuje. A zábava to bude stejná i bez růžového oblečku a modrých vlasů. Do budoucna stačí zlepšit optimalizaci a třeba i přidat nějakou větší mapu, ale už teď tu máme mobilní hit.

Stáhnout Battlelands Royale

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
80%
Klady
  • snadné ovládání
  • vyrovnané podmínky
  • hezká grafika
  • krátká herní doba
Zápory
  • vysoké hardwarové nároky
  • bez placení téměř bez odměn
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze