Facebook zavádí Stories. Podobnost se Snapchatem čistě náhodná

14

Facebook ve středu oznámil, že do jeho aplikace integruje novou funkci s názvem Stories. V podstatě se jedná o stejné sdílení příběhů, jaké nabízí Snapchat a Instagram, jenž rovněž patří pod Facebook. Podobnost je samozřejmě čistě náhodná, Facebook si slibuje větší příval nových uživatelů a v budoucnu zřejmě také zakomponování reklam.

Snapchat přišel s myšlenkou sdílení denních aktivit, které po 24 hodinách zmizí. Facebooku se tato funkce poměrně líbila, a tak ji implementoval v polovině roku 2016 do Instagramu, kde se jí velmi daří. Aktuálně používá Stories zhruba 150 000 milionů uživatelů a takového potenciálu přece nelze nevyužít. Facebook již dříve implementoval podobnou funkci do Messengeru, kde nese označení Můj den. Nově se inspirovala i samotná aplikace Facebook, v níž najdete Stories shodné s Instagramem a samozřejmě velmi podobné se Snapchatem.

Facebook Stories

Facebook tuto novinku oznámil ve středu, testovat se ji rozhodl v Irsku, a to jak pro iOS, tak také pro Android. Další země by měly následovat postupně. Zpracování Stories bude velmi podobné Instagramu. Otázkou prozatím zůstává, jak se Facebook vypořádá s desktopovým zobrazením a jestli vůbec podobnou implementaci můžeme očekávat. Příběhy standardně mizí po 24 hodinách.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: mashable.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Petas
At si FB a Messenger strci do prde*e Chci normalni chat a ne tuhle kokoti*u co se se*e do mojich fotek atd a na cokoli kliknu hned se me spousti fotak a mikrofon. Je to max. dobre na hlidani lidi, ale jinak je to totalne otravne
MineDanel 7953
MineDanel 7953
150 000 milionů???!!! To že rovná 150 miliardám! Tolik lidí ani nežilo, ani nežije.
P8
Proc to ted cpou všude ?! Uz je všude presnapchatováno !
Grom51
Dalsi pitchovina, asi proto, ze statusy a timeline nikdo necte, kdyz se tam se*e kde co člověk lajkne a nasdíli a okomentuje.
Nicméně existuje messanger lite a ten stačí :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze