Instagram kopíruje Snapchat. Přichází s Instagram Stories

2

Nová funkce Stories (Příběhy) umožní uživatelům sdílet fotografie a videa po dobu 24 hodin, než automaticky zmizí z profilu i newsfeedu. Fungují tak na stejném principu, na jakém je postavený u mladších uživatelů oblíbený Snapchat. Podobně jako u Snapchatu přitom můžete fotky „vylepšit“ emoji, nálepkami nebo textem.

Příběhy budou odděleny od newsfeedu, ale budou mít své místo v liště nad ním. Zde se budou zobrazovat účty, které sledujete a které publikovaly nějaký příběh, což bude signalizovat barevný kruh kolem profilového obrázku. Kliknutím na pravé straně se dostane na další fotku nebo video v příběhu, zatímco kliknutím na levém okraji se dostanete na předchozí. Přejetím prstem doleva pak přeskočíte na další příběh.

Na rozdíl od běžných příspěvků však nebude možné příběhy komentovat nebo jim dávat srdíčka. Pro posílání konkrétní osobě budete muset použít Instagram Direct. Pokud máte svůj účet nastavený jako soukromý, pak bude váš příběh viditelný pouze pro ty, kteří vás sledují.

Instagram Stories

TIP: Instagram dosáhl mety 500 miliónů uživatelů

Instagram hodlá vypustit Stories v celosvětovém měřítku pro Android a iOS během několika následujících týdnů.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: blog.instagram.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Tyler
u WP mate spatny odkaz na instagram.. mate tam ten stary. https://www.microsoft.com/cs-cz/store/p/instagram/9nblggh5l9xt
Jan Molinaro
Jan Molinaro
Aneb, když to neumíš udělat lépe, tak udělej to samé a nikdo si toho snad nevšimne :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze