Facebook mění systém řazení komentářů. Chce udělat diskuze přehlednější

4
Facebook mění systém řazení komentářů. Chce udělat diskuze přehlednější
  • Na pořadí příspěvků bude mít vliv řada faktorů
  • Dlouhé a rozsáhlé diskuze by se měly stát přehlednější

Facebook už nějakou dobu neřadí příspěvky pouze chronologicky, ale pomocí algoritmu se vám snaží nejdříve nabídnout ty nejrelevantnější. Podobná změna se nyní dotkne i diskuzí. Nejdříve těch, které jsou vedeny na stránkách institucí, firem nebo veřejně známých osobností – zkrátka tam, kde se sejde tak moc komentářů, že je v nich těžké se orientovat.

Facebook

Nyní Facebook zavádí hodnocení komentářů, které by mělo celou věc zpřehlednit. Přednost dostanou příspěvky od autora původního příspěvku a jeho přátel. Dále se chce sociální síť spolehnout na hodnocení příspěvků od ostatních uživatelů pomocí anket. Komentář směrem vzhůru bude posouvat vysoký počet reakcí, ale ještě víc fakt, pokud se do diskuze zapojí autor původního příspěvku. Nad vším také bude bdít systém kontroly zásad komunity, který bude odstraňovat příspěvky porušující pravidla.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak určitě. Přehlednější. Určitě. Nahoře budou samé sluníčkové příspěvky o tom, jak je potřeba zakázat diesely, přijmout mygranty, podpořit neziskovky, prosadit inkluzy a že je Trumph a Zemen how@do. Pokud má náhodou někdo jiný názor, tak ho nesmažou, to by bylo moc nápadné, ale jen ho odsunou do pozadí, kde si může vesele říkat "co chce". A takto, přátelé, takto se dělá veřejné mínění!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze