Donald Trump má pozastavený YouTube na další týden

11
Donald Trump má pozastavený YouTube na další týden
Fotografie: ktla.com
  • YouTube Trumpovi zákaz protáhl prozatím v souhrnu na dva týdny
  • Původně měl publikování na YouTube pozastavené na jeden týden
  • V současné době Trump nemůže nahrávat nová videa

Dnes již bývalý prezident USA, Donald Trump, je z větší části odstřižen od sociálních sítí. Jeho profil zrušil například Twitter s Facebookem a s problémy se Trump potýká i na YouTube, kde eviduje 2,79 miliónů předplatitelů. Google mu pozastavil jeho účet již v minulém týdnu, přičemž omezení mělo skončit v úterý. Serveru CNBC však Google potvrdil, že došlo k prodloužení omezení o další týden.

Původní důvod k omezení účtu vzešel z násilných událostí v americkém Kapitolu, kdy Trump své příznivce informoval právě skrze sociální sítě. Na YouTube nahrával i několik videí denně, na což může nyní zapomenout. Ke svému účtu se sice může přihlásit, nicméně nemá možnost přidat nové video či živý přenos. Stejně tak jsou zakázány komentáře k jeho dosavadním videím, byť zůstala přístupná.

Situace Donaldu Trumpovi rozhodně není lhostejná, což dosvědčuje fakt, že se omezení pokusil obejít. 19. ledna bylo zveřejněno na oficiálním profilu Bílého domu rozlučkové video. Tento kanál má však výrazně menší počet odběratelů, avšak zůstává aktivní. K případnému odblokování původního kanálu by mělo dojít nejdříve v příštím týdnu.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jakub M.
Jakub M.
Viva la demokracie
Spytihněv Kvasnica
Spytihněv Kvasnica
Za to, že se pokusil rozloučit, je nutné ho zabanovat?
Michal Urban
Michal Urban
Dobře mu tak. Tolik lží co vypustil do světa nemá obdoby. Američtí novináři mu udělali pěkný souhrn z Twitteru. Doporučuji dohledat a pročíst. Pak možná ti jeho zdejší zastánci vytáhnou hlavu z písku a otevřou oči.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Pozdě, ale přeci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze