Donald Trump má pozastavený Twitter. Hrozí mu úplný zákaz

1
Donald Trump má pozastavený Twitter. Hrozí mu úplný zákaz
Fotografie: ktla.com
  • Twitter se rozhodl pozastavit účet 45. prezidenta USA
  • Vše v návaznosti na bezprecedentní události v budově amerického Kapitolu
  • Nedojde-li ke smazání zavádějících tweetů, bude účet pozastaven trvale

Kongres Spojených států amerických měl ve středu projednávat potvrzení výsledků podzimních prezidentských voleb. Jednání však bylo přerušeno, a to z důvodu středu příznivců současného prezidenta Donalda Trumpa s policí před budovou Kapitolu. Celá událost se samozřejmě týká i samotného Trumpa, který k eskalaci napomohl svými tweety. Těch si samozřejmě všiml také Twitter, který příspěvky nejprve označil varovnými štítky a směroval uživatele na oficiální výsledky prezidentských voleb.


Následně však Twitter s odvoláním na porušením vlastních pravidel občanské integrity tweety skryl a účet Donalda Trumpa dočasně zablokoval. Stalo se tak v 1:00 hodinu ráno středoevropského času a v současné době je blokace platná 12 hodin, během kterých musí Donald Trump závadné tweety odstranit. Před 12hodinovou blokací Trump ještě formou tweetu vyzval ke klidu před americkým Kapitolem a dodržováním zákona.

Donald Trump nyní musím problematické tweety odstranit a měl by opět získat přístup ke svému účtu. Pakliže by k odstranění nedošlo, uvádí zástupci Twitteru, že účet zůstane nadále blokován.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)