Doba ohebně dostupná? Chystané skládací Samsungy budou výrazně levnější

Doba ohebně dostupná? Chystané skládací Samsungy budou výrazně levnější
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Mezigeneračně by mělo dojít ke snížení cen o zhruba 20 %
  • Samsung by tím mohl odstartovat zvýšený zájem o telefony s ohebným displejem

Ohebné telefony jsou mezi námi již téměř dva roky. Zpravidla se jedná o špičkově vybavené mobily, které sází na nejmodernější technologie v podobě možnosti ohnutí displeje. Právě proto se však jejich cena šplhala do závratných výšin. Například první Samsung Galaxy Fold se na českém trhu začal v prosinci 2019 prodávat za 53 999 Kč. V loňském roce jsme se dočkali nástupce v podobě Galaxy Z Foldu2, který byl dokonce ještě dražší, v počátku prodeje vyšel na 54 990 Kč.

Loni však Samsung přinesl i menší ohebný telefon véčkové konstrukce se spíše průměrnou výbavou a dle očekávání i nižší cenou. Při zahájení prodeje se Galaxy Z Flip ve 4G verzi prodával za 38 990 Kč, vycházel tak obdobně jako nejdražší iPhony od Applu. Jinými slovy se dostal na cenovou hladinu, která nám v souvislosti s mobilními telefony nebyla cizí.

V průběhu času Samsung své ohebné telefony občas zlevní. A tak jsme se například dočkali i pádu ceny pod hranici 20 tisíc korun v případě Galaxy Z Flip. Nyní se však běžně prodává za 25 tisíc korun. Prémiový Galaxy Z Fold2 nedávno skokově zlevnil na 33 333 Kč. A právě tato výrazná sleva pravděpodobně předznamenává očekávaný a kýžený sešup cen za ohebné telefony, díky čemuž se budou pomalu stávat dostupnější.

Domněnky potvrzují i informace gizchina.com, který přinesl pravděpodobné ceny chystaných novinek Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3. První jmenovaný model, který se bude pyšnit špičkovou výbavou, dvěma displeji či třemi hlavními fotoaparáty, by měl v přepočtu stát zhruba 42 tisíc korun i s daní. Jde o výrazný rozdíl oproti jeho předchůdcům. Véčkový Galaxy Z Flip by pak měl v přepočtu stát 27 tisíc korun s daní, což je opět výrazně méně než u předchůdce. Nezbývá než doufat, že se tyto sympatičtější ceny potvrdí.

cena při zahájení prodeje
Samsung Galaxy Fold 53 999 Kč
Samsung Galaxy Z Fold2 54 990 Kč
Samsung Galaxy Z Fold3 42 000 Kč*
Samsung Galaxy Z Flip 38 990 Kč
Samsung Galaxy Z Flip3 27 000 Kč*

* – jedná se o odhadované a nepotvrzené ceny

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze