Levný ohebný telefon? Cena Samsungu Galaxy Z Flip3 má být pod 30 tisíci korunami

11× aktualizováno
Levný ohebný telefon? Cena Samsungu Galaxy Z Flip3 má být pod 30 tisíci korunami
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vylepšit by se měl vnější displej, má být například větší
  • Telefon by neměl postrádat 5G konektivitu
  • K představení by mělo dojít 11. srpna

Aktualizováno 3. 8. 2021

Příchod nové generace véčkového Samsungu s ohebným displejem se nezadržitelně blíží. Evan Blass na Twitteru nyní zveřejnil odhadované ceny, které vypadají poměrně příznivě. Základní verze Galaxy ZFlipu3 se 128GB pamětí má stát 1 099 eur, což je v přepočtu 28 tisíc korun. Tím by se ohebná novinka dostala do dnes vcelku obvyklých cenových pater. Existovat má i varianta s 256GB pamětí, která vyjde na 1 149 eur, tedy 29,5 tisíc korun.

Aktualizováno 16. 7. 2021

Příchod Samsungu Galaxy Z Flip3 je již zpečetěn. Naznačuje to i dnešní únik od @FrontTron, který zveřejnil oficiálně vypadající render. Je vidět, že se počítá s podporou sítí 5G. Potěšující také je, že cena tohoto modelu by měla být příznivá.

Samsung Galaxy Z Flip3

Aktualizováno 1. 7. 2021

Dnes se můžeme podívat velmi detailně na Samsung Galaxy Z Flip3 s ohebným displejem, a to díky Evanu Blassovi. Zveřejnil totiž animaci s 360° záběrem, telefon si tak lze prohlédnout ze všech možných úhlů.


Aktualizováno 29. 6. 2021

Samsung Galaxy Z Flip3 by se měl představit zhruba za dva měsíce. Server giznext.com přinesl sérii dalších renderů, na kterých můžeme vidět očekávanou ohebnou novinku v různých barevných variantách. Předpokládá se, že Samsung nabídne 8 barevných variant: tmavě zelenou, světle fialovou, béžovou, šedou, černou, růžovou, tmavě modrou a bílou.

Samsung Galaxy Z Flip3

Aktualizováno 7. 6. 2021

Druhá generace véčkového Samsungu se skládacím displejem se blíží a dobře informovaný uživatel @Universeice přinesl informace o barevných variantách. Samsung Galaxy Z Flip3 by se měl nabízet v černé, zelené, světle fialové a také béžové variantě.


Aktualizováno 7. 5. 2021

Střípky informací o Samsungu Galaxy Z Flip3 se nadále skládají. Dnes myfixguide.com odhalil, že novinka bude dodávána s 15W nabíječkou. Tedy se stejnou jako první Z Flip. Rychlé nabíjení se tak nekoná, což je ale částečně pochopitelné, a to kvůli složitější konstrukci. S ohledem na nijak velkou baterii však proces nabíjení dlouhý nebude.

Aktualizováno 5. 5. 2021

Na základě předchozích úniků produktových materiálů jsme se dnes dočkali sestavení pravděpodobné podoby od Giuseppe Spinelliho. Snímky zveřejnil nl.letsgodigital.org. Pakliže by se vzhled potvrdil, budeme svědky opravdu velmi elegantního telefonu.

Samsung Galaxy Z Flip3

Aktualizováno 3. 5. 2021

Další ohebný telefon od Samsungu se bude jmenovat Galaxy Z Flip3 a opět se bude jednat o véčko. Tentokrát však Samsung nasadí mnohem větší venkovní displej, který bude barevný, dotykový a umožní ovládat například různé přehrávače. Na uniklých propagačních materiálech skrze weibo.cn můžeme vidět čtyři barevné varianty, přičemž zařízení však vždy nabídne kombinaci dvou odstínů. Současně zřejmě dojde ke snížení tloušťky telefonu a venkovní fotoaparáty budou seskládány vertikálně.

Samsung Galaxy Z Flip3

Aktualizováno 13. 4. 2021

Střípek informací do skládačky jménem Samsung GalaxyZ Flip 3 přináší safetykorea.kr. Dozvídáme se informaci o nasazení dvou baterií v těle budoucího ohebného zařízení. Větší baterie by měla mít kapacitu 2 370 mAh, menší pak 903 mAh. Při zaokrouhlení to vychází na běžnou kapacitu 3 300 mAh. Předpokládá se, že větší baterie bude ve spodní části zařízení, menší pak v horní. Nadále platí, že k představení novinky by mělo dojít v červenci.

Aktualizováno 5. 2. 2021

Od osvědčeného únikáře @IceUniverse přichází informace, že se ohebný Samsung Galaxy Z Flip 3 představí v červenci 2021, tedy za zhruba 5 měsíců. Navíc by dle dostupných informací měl být představen po boku Galaxy Z Fold3. Červenec je pro Samsung vcelku netypický termín, avšak vše zapadá do možné změny strategie, kterou letos odstartovalo dřívější představení řady Galaxy S21 již v lednu.



Aktualizováno 29. 12. 2020

Nové informace o dalším skládacím zařízení přicházejí od galaxyclub.nl. Zdroj zmiňuje, že chystaný Samsung Galaxy Z Flip 3 by měl být spíše zařízením střední třídy. Případně alespoň jedna z jeho variant by se měla snažit srazit cenu co nejníže. Pomoci tomu má nasazení procesoru střední třídy a rovněž absence podpory sítí 5G. Tvrzení se opírají o údajné kódové označení SM-F720F, ze kterého vyplývá, že půjde o mezinárodní model. To prozrazuje písmeno F na konci. Absenci 5G pak má potvrzovat chybějící písmeno B, které doposud měly všechny telefony Samsung určené pro globální trh.

Aktualizováno 7. 12. 2020

Příští generace Samsungu Galaxy Z Flip, ať už půjde o Flip 2, nebo Flip 3, by měla mít výrazně větší vnější displej. Server thelec.net informuje až o 3palcové úhlopříčce. V praxi by to znamenalo, že by skrze vnější displej bylo možné provádět více úkonů a Samsung by dokázal vymazat jedinou výraznější výhodu současné Motoroly Razr 5G.

Aktualizováno 25. 11. 2020

Ice Universe tentokrát na weibo.cn uvedl informace k nadcházejícímu skládacímu zařízení Samsung. Označuje jej jako Galaxy Z Flip3, a to navzdory tomu, že modelu Z Flip 2 jsme se ještě nedočkali. Je však možné, že Samsung bude chtít číselné označení u ohebných modelů sjednotit. Na každý pád máme očekávat 120Hz AMOLED displej a rovněž teční rámečky kolem něj. Zmíněna je také nižší cena, což je zajímavé. Současně se totiž spekuluje o variantě Lite, jejíž předností má být také nižší cena, než je dnes u ohebných telefonů obvyklá.

Původní informace ze 4. 11. 2020

Samsung začátkem letošního roku představil podařené ohebné véčko Galaxy Z Flip, které ukázalo, jak má vypadat konkurenceschopná ohebná konstrukce. O několik měsíců později, konkrétně v červenci, byl zmiňovaný model vylepšen o verzi s podporou 5G. Nyní se objevují první informace o následující generaci. Uživatel @Ricciolo1 uvedl, že Galaxy Z Flip 2 bude samozřejmě od počátku nabízet podporu sítí 5G, ale hlavně přidá stereo reproduktory, které první generaci chyběly.

Dále se očekává, že 2. generace vylepší venkovní displej, jehož úhlopříčka by měla poskočit na 1,1 palce a bude skrze něj možné provádět více akcí. Hlavní displej nabídne 120Hz obnovovací frekvenci. Ross Young na Twitteru přišel s informací, že k představení Galaxy Z Flipu 2 dojde až v letních měsících příštího roku.

Diskuze ke článku
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
Super.
Hned zítra si jich zakoupím 16.
petr dvorak
petr dvorak
Pro mou ženu byla jednička skvělá volba. Chtěla malinký telefon a přes to nejel vlak. Tak ho má a je nadšená.
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Co sem četl tak procesor bude snapdragon 870..
Janek Fanek
Janek Fanek
Na cenu lze nahlížet z různých úhlů, je pravda, že se jedná o výrobek, který zatím nikdo jiný nepředstavil . Výzkum, vývoj a materiál se musí zaplatit, na druhou stranu, Samsung má dostatečné zisky a může si dovolit experimentovat. Každé snížení ceny, které se blíží k reálné užitkové hodnotě je vítáno. Všeobecně však lze konstatovat, že žádné z top zařízení v této oblasti nemá přiměřenou cenu. S nostalgií vzpomínám na top modely dávné minulosti a jejich přiměřenou cenu, bohužel to se už nevrátí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze