Do Facebook Messengeru nastupuje asistentka M

5
Do Facebook Messengeru nastupuje asistentka M
  • Facebook zavádí ve svém Messengeru virtuální asistentku M
  • Bude vám nabízet samolepky, záznamy do kalendáře nebo vám zajistí odvoz
  • Funkce se dostává nejprve k uživatelům v USA

Facebook oficiálně vypustil novou virtuální asistentku určenou pro komunikační aplikaci Messenger. Její jméno je velmi jednoduché, asistentka se jmenuje M. Její pracovní náplní by mělo být usnadnění vaší komunikace. Formou bublin přímo v konverzaci bude navrhovat věci, které by se aktuálně mohly hodit. Ideálním příkladem může být, že se vás váš přítel zeptá, kde jsi nebo kde se nacházíte. Aniž byste museli cokoliv psát, asistentka M vám nabídne možnost sdílení vaší polohy. Návrh můžete rozkliknutím rozšířit a pozměnit, případně jej jednoduchým tahem prstu zahodit.

Jak jste se mohli přesvědčit ve videu výše, nezůstane jen u sdílení polohy. Asistentka M bude navrhovat například i vhodné samolepky s ohledem na obsah právě probíhající konverzace. Vhod přijde také vytvoření záznamu v kalendáři ve chvílích, kdy si přes Messenger domluvíte nějaké plány. Asistentka M má mít možnost posílání peněz, které bude závislé na dalších službách a je otázkou, zda bude v našich končinách funkční. Praktičtěji vypadá možnost nabídnutí přivolání taxi od společností Uber nebo Lyft.

Virtuální asistentka M je nyní dostupná uživatelům Messengeru v USA a postupně by se měla rozšířit do dalších regionů. Facebook rovněž slibuje rozšiřující se možnosti asistentky. Pokud byste si asistentku M vyzkoušeli a nevyhovovala vám, budete ji moci v nastavení aplikace zcela vypnout.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: newsroom.fb.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jan Fucik
Jeste, ze mam Messenger Lite
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 7. 4. 2017 12:37
Sa musím len smiať. Ešte že existuje verzia Lite. Paradoxne Lite verzia je lepšia ako tá \" normálna\". Človek by si myslel že už tam pridali snáď všetky hovadiny a nie ono sa vždy nájde niečo čo zvýši spotrebu a dátovú náročnosť tej appky a čo že to 99,89 % používateľov nevyužije...Môj deň je toho príkladom.
adosq
pridavaji jednu zbytecnost za druhou, nevidim moc potencial v tom mit 20 asistentu na kazdou app v telefonu(sjednocena asistentka to je lepsi)... Nejlepe mi vyhovuje messenger lite nebo messenger na windows telefonech, Normalni verze uz zdaleka neni jen o tom psat si zpravy, posilat obrazky, smajliky atd... ale zbytecne otravuje kupou doplnku, ktere clovek ani nevyuziva, zere to data, a prekazi.
Filip Antonín
Filip Antonín
No pokud bude mít každá aplikace svého asistenta tak se z toho zblázníme. Kdyby radši využívaly možnosti spolupracovat přímo s výrobcem. A zrovna u Messengeru to moc rád neslyším. Blokuju si v nastavení "Můj den" a takhle zase Appka bude mít půl Giga. (Osobně mi to nějak nevadí, ale nevidím v tom využití pro mnoho uživatelů). Však kolik lidí nějak výrazně využívá hlasové asistenty? Minimum a toto tomu moc nepomůže.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze