Windows Phone 8 přišel o podporu Messengeru

93

Facebook ukončuje podporu starších verzí systémů, kam bohužel spadl i Windows Phone 8 nebo 8.1. Změny se týkají i uživatelů s Androidem starším než Gingerbread 2.3.

Facebook Messenger

Majitele telefonů se systémem Windows 8 a 8.1 čekalo nemilé překvapení. Aplikace Facebook Messenger znenadání přestala odesílat zprávy. Ve skutečnosti nejde o chybu, ale Facebook právě ukončil podporu tohoto systému. To bohužel neznamená, že si budete muset vystačit s neaktualizovanou verzí aplikace, ale Messenger vám zcela přestane fungovat. Podpora končí i pro aplikaci Facebook.

Změna však nečeká jen telefony se systémem Windows Phone. Pakliže jste obě aplikace delší dobu neaktualizovali, určitě tak udělejte, protože Facebook bude blokovat některé starší verze. Podobně jako Windows Phone dopadne Android starší než 2.3. Uživatelé se systémem Gingerbread (2.3) mohou stále využít Messenger Lite nebo Facebook Lite.

TIP: Facebook Lite pravidelně využívá 200 milionů uživatelů

Pokud nemáte v plánu pořizovat nový telefon a aktualizace systému se pro vás nechystá, musíte se spokojit s využitím služeb Facebooku skrz internetový prohlížeč.

Stáhnout Facebook Lite

Google Play (zdarma)

Stáhnout Messenger Lite

Google Play (zdarma)

Zdroje: messengerblog.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 30. 3. 2017 12:14
Otázne je koľko ľudí sa to dotkne. Predpokladám že väčšina ľudí používa WM.
Lumiák
Zbytecny falesny poplach tohle. Stejne jsem musel appky jako Messeenger a ostatni odinstalovat protoze padaji a byli nestabilni, neni je treba v mobilu a stejne je nikdo nepouzival, takze je jen dobre ze uz nejdou nainstalovat. Na vsech platformach jsou tyto appky nepouzitelne, tak co. System od Microsoftu postupne dospiva a doznava velkych zmen, ty nejvetsi zmeny teprve prijdou. Cili nic se nedeje, hodne kriku pro nic.
Karel
Potvrzuji. Od rána mi nejdou odesílat zprávy...
Petr
Pro koho ty clanky pisete? Pro tech 5 ci 6 lidi co jeste nepochopili, ze mobilni Windows jsou mrtve? Pro ty to neni zadna novinka - s ukoncovani funkcnosti aplikaci se potkavaji dnes a denne odkdy to MS zarizl, a nas ostatni to nezajima. Venujte se aktualnim tematum a nekopte do mrtvol. Diky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze