Novinky v Messengeru. Můžete sdílet větší soubory či fotky ve vyšší kvalitě

6
Novinky v Messengeru. Můžete sdílet větší soubory či fotky ve vyšší kvalitě
Fotografie: Facebook
  • Nově je umožněno posílat soubory až do velikosti 100 MB
  • V hromadných chatech je možnéo vytvářet fotoalba
  • Přidání kontaktů lze provést skenováním QR kódu

Messenger od Facebooku je už roky jedním z nejpoužívanějších komunikačních kanálů na světě a aplikace prochází neustálým vývojem. Nejnověji Facebook oznámil hned několik novinek, které budou moci uživatelé brzy vyzkoušet.

Facebook Messenger

První novinka se týká posílání fotografií, které je nově možné odeslat ve vyšší kvalitě, kterou Facebook označuje jako HD. Při vybrání snímků uživatel zaškrtne tlačítko HD a následně vše udělá jako doposud. Funkce se však zřejmě zpřístupní postupně a ne na všech účtech je v tuto chvíli k dispozici. Další nová funkce se týká sdílených alb v hromadných chatech. Snadno nahrajete více fotografií, následně je možné alba doplňovat dalšími fotografiemi, případně alba pojmenovávat.

Facebook Messenger

Nová funkce spjata s QR kódem má usnadnit psaní zpráv novým kontaktům. Stačí, když vám dotyčný zobrazí svůj unikátní QR kód, vy jej naskenujete a můžete mu začít rovnou psát. Skrze chaty lze posílat samozřejmě i soubory, přičemž jsou podporovány všechny běžné typy, jako je Word, PDF či ZIP. Nově je možné, aby jeden odesílaný soubor měl velikost až 100 MB.

Facebook Messenger
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Od kedy je šifrovanie e2e aplikácia je nepoužiteľna fotky videa nenačíta neukáže hrozne... Konverzácie tak isto blbnu neukazuje co kedy kto napísal škoda ze sa to nedá celkom vypnúť a používať ako v starej verzii
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Radši kdyby zapracovali na celkové kvalitě, je čím dál horší.
Tlumic Janky Mix
Tlumic Janky Mix
Od té doby co tam prolidali šifrování nepoužitelná aplikace

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze