Prohlížeč Vivaldi míří na Android, zatím jako beta

16
Prohlížeč Vivaldi míří na Android, zatím jako beta
  • Prohlížeč se chystá nabídnout mnoho funkcí a detailní nastavení
  • Má se jednat o „prohlížeč, který se přizpůsobí vám, ne naopak“

Na platformě PC patří prohlížeč Vivaldi mezi ty minoritní, jeho tržní podíl se pohybuje na hranici měřitelnosti. Ale hodně se o něm mluví, protože za ním stojí tým, který kdysi dával dohromady Operu. To taktéž nebyl majoritní prohlížeč, ale svým přístupem se mu podařilo redefinovat způsob, jak surfujeme po internetu. Jedná se například o prohlížení pomocí „tabů“, gesta myši a další užitečné věci.

Podobnou cestou se vydává i Vivaldi. Mezi jeho schopnostmi na platformě Windows najdeme takové bizarnosti, jako je schopnost měnit barvu podsvícení kompatibilního příslušenství podle navštívených stránek. Mimo to však Vivaldi oceňují takzvaní „power users“, kteří si chtějí používané programy nastavit a přizpůsobit podle sebe, a získat z nich tak maximum. Ostatně krédem tohoto vývojářů je „Prohlížeč, který se přizpůsobí vám, ne naopak“.

Na Google Play si prozatím můžete stáhnout betaverzi, na které je poznat, že bude potřeba ještě nějaká práce. Rozhodně se ale před námi rýsuje zajímavá alternativa, kteří při přístupu na web nechtějí být omezováni obvyklými browsery a jejich nedostatky.

Stáhnout Vivaldi Beta

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Me
Doufám, že půjde mít adresní řádek dole, z těch kvalitnějších browserů to umí jen Mozilla Fénix a ten je zatím taky jen v betaverzi (aspoň už se ale dá běžně používat, žádný drastický bugy tam nejsou - kromě vaší diskuse btw :D)
kjkszpj
Parada, na to som cakal ????
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Škoda, že není OSS ;-(
Leoš
Umí nějaký androidí prohlížeč (kromě Chrome) synchronizovat předávání stránek mezi zařízeními, záložky a historii z používaného Chrome na PC? Takže asi jen androidí prohlížeč s možností přihlášení do Google účtu....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze