Díky Pokémon GO překonaly akcie Nintenda i Sony

6

Pokémon Go je fenomén, kterému je těžké nepodlehnout. Pro Nintendo je to jasná trefa do černého a potvrzují to i čísla. Již po týdnu, kdy byla hra oficiálně dostupná pouze v USA, Austrálii a na Novém Zélandu, zobrazoval se u ní v Google Play počet stažení v řádech desítek miliónů. Stejně působivý byl i růst na akciovém trhu.

Od rozpoutání horečky jménem Pokémon GO akcie Nintendo téměř stále rostou. Od vydání hry jsou již na více než dvojnásobku své ceny a nevypadá to, že by tento růst měl skončit. Ostatně hra stále vstupuje na nové trhy a hráči zatím podléhají tomuto fenoménu. Díky těmto okolnostem se podařilo Nintendu překonat svoji tržní hodnotou i hodnotu výrobce elektroniky Sony. Tržní hodnota Nintendo (počet akcií vynásobený aktuální cenou) je v současné době asi 4,5 bilionu jenů, to je přes 1 bilión korun.

Nintendo

Pokud ještě hru Pokémon GO nehrajete, doporučujeme ji vyzkoušet, je zdarma pro Android i iOS. Pro snazší začátek použijte naše Pokémon GO tipy videopohledů.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: gamasutra.com

Diskuze ke článku
peter
mna skor zaujimalo ci a kde sa daju kupit ich akcie
blue.sun
Tyhle výkyvy akcií na základě jednoho povedeného produktu... Až první vlna opadne, zase se potichoučku, rychle vrátí zpátky.
Noname
Nenechám se strhnout davem a nějaký pokémony si muze Nintendo strčit za klobouk. Svet je hrozně nenáročný, někdy až moc...
Sony
Taky by jste mohli napsat,že už nintendo zase trčí pod Sony :-) Nintendo si užili svých 5 min..slávy a konec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze