Z oficiálního obchodu Apple Store záhadně zmizely uživatelské recenze

2
Z oficiálního obchodu Apple Store záhadně zmizely uživatelské recenze
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Odebrání sekce s hodnocením v tichosti proběhlo v neděli 17. listopadu
  • Potenciální zákazníci tak musí spoléhat na uživatelské recenze z jiných zdrojů

Cupertinský gigant se ze záhadného důvodu rozhodl zrušit sekci uživatelských hodnocení ve svém internetovém obchodu Apple Store. Tato sekce dlouhé roky sloužila všem potenciálním zájemcům o nabízené produkty, kteří si tak mohli přečíst uživatelské zkušenosti jiných zákazníků nebo se podělit o tipy a triky, jak dané zařízení používat.

Změna v tichosti nastala v průběhu neděle 17. listopadu. Nyní v internetovém obchodě nenajdeme nejen psané recenze, ale ani hodnocení v podobě udělených hvězdiček. Potenciální zákazníci tak musí spoléhat na uživatelské recenze pocházející z jiných zdrojů.

Některé stránky produktů přitom ve chvíli, kdy byla tato sekce odstraněna, obsahovaly stovky recenzí nasbíraných v průběhu měsíců či roků, pochopitelně však ne vždy pouze kladných. Například první generace chytrého pera Apple Pencil nebo redukce na 3,5mm jack údajně od uživatelů obdržely převážně negativní ohlasy a nelichotivé recenze. Jestli Apple plánuje tuto sekci znovu obnovit v modernizovaném kabátku, nebo se s ní již nikdy nesetkáme, zatím není jasné.

Diskuze ke článku
Joe Black
Joe Black
Tak to je fakt záhada a krok, který nikdo nečekal.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Tak jiz pri cteni mi bylo jasne, ze se jedna jen o nejakou docasnou chybu, protoze by to byl naprosty nesmysl ..... a kdyz se divam na appstore, tak tam uz hodnoceni je, takze slo jen o nejakou docasnou chybu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze