Další tlačítková Nokia na obzoru. Bude lehká a zvládne paměťovky

4
Další tlačítková Nokia na obzoru. Bude lehká a zvládne paměťovky
  • Nasazen bude zcela tradiční 2,4palcový displej s QVGA rozlišením
  • 16MB interní paměť půjde rozšířit o několik GB paměťovou kartou
  • Dojde také na základní fotoaparát

Společnost HMD Global produkuje v posledních letech mobilní telefony pod značkou Nokia. Jde nejen o chytré kousky s Androidem, ale také o klasicky se tvářící telefony s alfanumerickou klávesnicí. I ty se dále dělí na ty vybavenější (osazené systémem KaiOS) a ty zcela základní. Skrze čínský certifikační úřad TENAA došlo k úniku modelu s označením Nokia TA-1212, který se bude dle odhalených funkcí řadit spíše do základní kategorie.

V těle o velikosti 132,75 × 52,43 × 13,1 milimetrů a o hmotnosti 88 gramů bude 2,4palcový displej s běžným QVGA rozlišením (240 × 320 pixelů). Jednojádrový procesor by měl být taktován na 360 MHz, asistovat mu má možná jen 1MB RAM a interní paměť pojme 16 MB. Naštěstí nebude chybět slot pro až 32GB paměťovou kartu, což znamená, že telefon poslouží i jako hudební přehrávač. Informace z TENAA zmiňují ještě 1 200mAh baterii a zadní fotoaparát s VGA rozlišením.

Otázkou nyní zůstává, kdy by se nová tlačítková Nokia mohla představit. Původně plánovaná akce v rámci MWC 2020 totiž byla stejně jako veletrh samotný zrušena.

Diskuze ke článku
Carda
Zázrak! Není to nudle!
dooms_day
hergot no taaak, IPS display, je rok 2020 a ne 2010 !!!
Honza M
Honza M
To už je lepší koupit nějakou Symbianovou Nokii z ebay. Stojí zhruba stejně a uživatel dostane lepší fotoaparát, lepší UI i schopnější systém, na kterém ještě fungují aplikace pro Symbian a JAVU. Ta Series 30 už dotahuje dotykovou optimalizaci do absurdit kdy už se dostává touch rozhraní i na nedotykove telefony. Naprosto NEJHORŠÍ mobilní OS všech dob, který byl k ničemu už v době vzniku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze