Další revoluce v bateriích? Údajně přijde už letos

7

I když jsem se zařekl, že o novinkách v bateriích budu psát až v případě, kdy dostanu na stůl testovací vzorek, možná bych pro jednou mohl udělat výjimku. Toto vylepšení totiž neslibuje zázraky, vypadá uvěřitelně a hlavně má přijít už letos. Tedy alespoň do dronů.

Za vylepšením stojí firma SolidEnergy Systems, které se údajně podařilo zdvojnásobit energetickou hustotu současných li-ion akumulátorů. Jádro myšlenky tkví v nahrazení materiálu pro anodu. Namísto současného uhlíku nebo křemíku to má být tenká vrstva lithia.

Baterie

Úplně nejlepší na celé zprávě je časový rámec. Jsou vyrobeny první prototypy a už letos se začne s masovou výrobou. Tato úprava je totiž z hlediska výrobního procesu relativně jednoduchá, takže nebude nutné přestavovat výrobní linky.

Takto by se mohly zmenšit baterie v mobilech.

Jako první dostanou tyto nové baterie drony – ty totiž vyžadují lehké a silné baterie ze všeho nejvíce. Mobily a další nositelnosti přijdou na řadu v příštím roce. Uvidíme, jestli se tak skutečně stane, anebo tento nápad rozšíří dlouhou řadu nesplněných slibů. A také, jestli nebudou výrobci v pokušení vyráběn namísto mobilů s dvojnásobnou kapacitou ty s poloviční tloušťkou.

Zdroje: solidenergysystems.com, news.mit.edu

Diskuze ke článku
jhz
A také, jestli nebudou výrobci v pokušení vyrábět namísto mobilů s dvojnásobnou kapacitou ty s poloviční tloušťkou....
Tak blbý jak výrobci jsou, tak zcela určítě!!!!
Xwert Is
Xwert Is
Odhliadnuc od toho že som tento článok čítal už minulý týždeň sa priznám že tomu neverím a to preto že takých článkov o revolučných batériách sa už popísalo toľko že už dnes by mal telefón vydržať pol roka bez dobíjania.
Ak je to aj pravda tak pochybujem že niekoho napadne dávať do mobilov veľkokapacitné batérie. Pekne tam ostanú také aké sú a bude sa stenšovať ....
Logika nepustí a tak to je. Výrobcovia nerozmýšľajú nad tým aký význam má to čo používajú ale nad tým aké čísielka si dajú do parametrov.
Snáď sa dočkáme a tajne dúfam že sa nepôjde cestou stenšovani ale nárastu kapacity a teda aj výdrže.
xXx
neusnul bych, kdybych si nepřečetl už asi 10000000 článek o bateriové revoluci, tohle vždy zvedne náladu obzvláště na koci okurkové sezony
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Tohle je všechno pořád dokola - PROČ JAKO nemůže dát X výrobce místo 1 Gb RAM, jeden a půl, proč tam nemůže dát 16Gb interní, o kolik by ho to vyšlo dráž... proč tam nemůže být silnější baterie, toto jako netestovali, vždyť to nevydrží ani do večera... Protože nikdo nechce nikomu prodat něco, co vydrží superdlouho, protože by se potom prodávalo méně baterií, klesala by potřeba obměňovat mobil (podobné je to s těmi slinty, co jsem psal výše o RAM, ROM a pod.) atp.

Faktem je, že nikomu nejde o to, aby byl Pepík spokojený, ale o to, aby existoval zisk, nejlépe pravidelný a jistý na dost dlouho dopředu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze