Co by se mohlo objevit na MWC 2016?

8

Pomalu nám končí CES, ale to hlavní, alespoň z našeho pohledu, je stále před námi. Na konci února (22. až 25.) se v Barceloně uskuteční Mobile World Congress, kde se ukáže každý, kdo chce ve světě mobilů něco znamenat. Už nyní je ale v hrubých obrysech jasné, na co bychom se mohli těšit. A i když velcí výrobci si šetří své trumfy na vlastní akce, nebude toho rozhodně málo.

I když se brány otevřou v pondělí 22. února, vše vypukne už o den dříve, kdy se ve snaze nezapadnout v davu vytasí některé firmy se svými novinkami. Jako každoročně se určitě dočkáme pár zajímavých představení, ale většina firem jede v zajetých kolejích. Jejich směr není navíc možné stoprocentně utajit, a tak si můžeme udělat představu o hrubých obrysech už nyní.

MWC 2016

BlackBerry

Model BlackBerry Priv byl pro značku bezesporu úspěch, a tak je jasné, že další modely s Androidem budou následovat. Další sourozenec v řadě se nejspíš bude jmenovat Vienna. Bude mít také klávesnici, ale díky jednodušší konstrukci bude nejspíše o něco cenově přístupnější.

BlackBerry Vienna
BlackBerry Vienna.

Google

I když samotný Google nejspíše nepředstaví žádnou hardwarovou novinku (ty si nechává na svoje I/O), bude na veletrhu všudypřítomný. Ať už je to jeho Android, Android Wear nebo některé z mnoha aplikací, nebude na výstavišti čtverečný metr, kde by nebylo něco od Google. Snad se dočkáme alespoň nějakých zpráv, třeba o novém Androidu N, nebo jeho odnožích – Androidu Wear, Auto nebo TV.

HTC

HTC musí letos zabodovat. Už delší dobu se potácí nad propastí a zpátky do sedla ho může vytáhnout jen zásah do černého. Očekává se tedy, že pro střední třídu to bude model HTC One X9 představený nedávno v Číně, plány pro vlajkovou loď se však zatím daří držet pod pokličkou. Prozatím se ví, že bude mít Android 6.1, možná Snapdragon 820 a říká se mu Perfume.

HTC

Huawei

Huawei se na MWC bude nejspíše držet stranou. Mohli bychom se dočkat nějakých levnějších modelů nebo příslušenství, ale to hlavní – Huawei P9 – spatří světlo světa asi až v březnu.

Huawei

Lenovo a Motorola

Plány Lenova do Barcelony jsou celkem nejasné. Samotné Lenovo představovalo už na CESu, Motorola pak jako americký výrobce nebrala na Evropu moc ohled. A ani úniky nenaznačují, že by se v klobouku schovávalo nějaké velké překvapení.

Lenovo Motorola

LG

LG obvykle sází na strategii, že svou vlajkovou loď představí mimo veletrh, aby nezapadla v přívalu novinek. S největší pravděpodobností se však LG G5 objeví ještě před veletrhem, aby LG drželo krok se Samsungem. A také bychom se rádi dočkali restartu projektu autonomních chytrých hodinek.

LG Logo

Microsoft

Operační systém bychom už měli, teď už je jenom potřeba hardware, na kterém poběží – takhle nějak bychom mohli okomentovat současnou situaci okolo Microsoftu, respektive jeho telefonů. Spekuluje se o dvojici modelů, ale ty budou nejspíše představeny dříve. A pokud Microsoft připravuje do Barcelony něco opravdu velkého, jako například Surface Phone, pak to tají skutečně dobře.

Lumia 650 a 850
Tyto Lumie se nejspíš představí už v lednu.

Samsung

Asi v nejjasnějších obrysech vystupuje z mlhy dohadů nová vlajková loď do Samsungu. Nepřipluje sama, ale hned v trojici různých provedení a velikostí. Více si můžete přečíst v našem průběžně aktualizovaném článku. Informace jsou natolik konkrétní, že by se dalo věřit i tomu, že „es-sedmička“ půjde do světa už v lednu.

Galaxy S7 displeje
Samsung Galaxy S7 přijde ve třech různých variantách.

Sony

Sony potřebuje jako HTC zabodovat a zazářit. Je ale otázka, jak na to půjde. Rozhodne se pouze vylepšovat svojí vlajkovou loď, například o Snapdragon 820? Zkrátí vývojový cyklus a přijde rovnou s celou řadou Xperií Z6? Anebo nechá mobily nějakou chvíli u ledu a v Barceloně ukáže především příslušenství a nositelnosti? To je otázka, snad se ale Sony do svých plánů nezamotá.

Sony Xperia T3

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Knobl@uch
Nech neni 850 padlo , nech to neni padlo ...
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 9. 1. 2016 17:38
Pochybujem že BB predstaví nový model. Skorej ho len ukáže ako PRIV ale iste sa ho dočkáme len na konci roka.
Sony by teda rozhodne malo prejsť na stratégiu jeden model za rok a nie dva (vlajkové) pretože to stojí peniaze a Sony nie je v pozícii kedy by si to mohli dovoliť. HTC tak to som sám zvedavý kópia iPhone sa im predáva (aj keď si neviem vysvetliť z akého dôvodu) každopádne toto bude zaujímavé sledovať.
Najviac som ale zvedavý na tie Lumie snáď budú mať lepšie parametre ako sa uvádza teda aspoň batériu a procesor.
A taktiež by som zatlalčil na Continuum pretože to nebude pre vývojárov nikdy atraktívne pokým to nebudú využívať viacerí a ako vieme vlajkové lode sú najmenej predávané chcelo by to posunúť túto fičurku na celé portfólio produktov. (Podobne ako sa napr Samsung snaží priniesť Samsung pay aj na lacné zariadenia).
kvok
Představen bude první mobil s licencovaným Sailfish OS, od Intexu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze